Haber 16

Tenzile Erdoğan son yolculuğuna uğurlandı

Safra kesesi ameliyatı sonrası ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle vefat eden Başbakan Recep Tayyip…

Tenzile Erdoğan son yolculuğuna uğurlandı
  • Gündem / Son Dakika
  • 08 Ekim 2011
  • Tenzile Erdoğan son yolculuğuna uğurlandı için yorumlar kapalı
  • 205 KEZ OKUNDU







Safra kesesi ameliyatı sonrası ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan (88) son yolculuğuna uğurlandı.


Ergenekon davasının aranan sanığı Bedrettin Dalan çelenk gönderdi.


İLK TOPRAĞI ERDOĞAN ATTI

Fatih Camisi’ndeki cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı’na getirilen Tenzile Erdoğan’ı cenazesi, Başbakan Erdoğan tarafından mezara indirildi. Tenzile Erdoğan’ın mezarına ilk toprak da Başbakan Erdoğan tarafından atıldı.


GÜL VE ERDOĞAN OMUZLADI


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan, Tenzile Erdoğan’ın tabutuna cenaze aracına kadar birlikte omuz verdi.


ERDOĞAN CENAZE ARACINDA


Başbakan Erdoğan da Tenzile Erdoğan’ın cenazesinin yer aldığı araca, kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte bindi. Başbakan Erdoğan daha sonra yanına gelen eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın taziyesini kabul etti.


GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ


Tören öncesi cami içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Yüksek noktalara özel harekat polisleri ve keskin nişancılar konuşlandırıldı. Fevzi Paşa Caddesi, Akdeniz Caddesi ve caddeye çıkan sokaklar da polis ekipleri tarafından araç trafiğine kapatıldı.


ERDOĞAN ÇELENK İSTEMEDİ AMA


Öte yandan Başbakan’ın cenazeye çelenk gönderilmesini istememesine rağmen cenazeye birçok kurum ve kuruluşlardan çelenk gönderildi. Çelenkler cadde üzerine konuldu.


Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, 1. Ordu Komutanlığı, İstanbul Garnizon Komutanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri’nin içinde bulunduğu bazı kişi ve kurumların çelenk gönderdiği görüldü.


DALAN ÇELENK GÖNDERDİ


Çelenkler arasında özellikle Ergenekon Operasyonu kapsamında aranan ve yurt dışında olduğu belirtilen Bedrettin Dalan’ın gönderdiği çelenk dikkat çekti.


Diğer çelenkler de KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sanatçılar Mahsun Kırmızıgül ve Ferdi Tayfur ile Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve Teknik Direktörü Şenol Güneş adına gönderildi.


BAŞBAKANLIK İSEGEV’E BAĞIŞ İSTEMİŞTİ

Başbakanlıktan dün yapılan açıklamada, cenaze için medya kuruluşlarına taziye ilanı vermek çelenk veya çiçek göndermek yerine (İSEGEV) İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı’na bağışta bulunulması istenmişti.


KİMLER KATILDI


Cenaze töreni için camiye gelenler arasında kabinedeki tüm bakanlar, milletvekilleri, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski bakan Kürşat Tüzmen, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, tiyatrocu Behzat Uygur, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, kaleci Rüştü Reçber ile Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de bulunuyor. Cenaze için camiye merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan da geldi.


TSK’DAN DA BİR HEYET KATILDI

Cenazeye 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ile TSK’dan da bir heyet katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Abant’taki toplantısında olduğu için cenazeye katılamayacağını bildirmişti. CHP adına cenaze törenine Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın başkanlığındaki bir heyet katıldı. Tören için MHP’den de Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ile Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve bir heyet de camideki yerini aldı.


CHP VE MHP’DEN HEYETLER CENAZE TÖRENİNDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın cenaze törenine askeri erkanın yanı sıra, muhalefetten de heyetler katıldı.


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Abant’ta gerçekleştirilen partisinin kampı nedeniyle cenaze törenine katılamayacağını açıklamıştı. CHP’den Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile beraberindeki CHP’li heyet katılım sağlayacak. MHP’den ise Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ve bir heyet cenazeye katılacak. Bunun yanı sıra askeri erkan da taziyeleri iletmek üzere Fatih Camii’ne geliyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da cenaze töreni için Fatih Camii’ne geldi.


FETHULLAH GÜLEN DE BİR MESAJ YAYINLADI


Fethullah Gülen Hocaefendi, Başbakan Erdoğan’ın annesinin vefatı üzerine taziye mesajı yayımladı.


İşte o mesaj:


“Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın varlık vesileleri, muhtereme valideleri Tenzile Erdoğan Hanımefendi’nin elemler yumağı dâr-ı fânîden, ahbablar ictimaı dâr-ı bâkîye irtihallerini öğrenmiş bulunmaktayım. Gurbette olmam hasebiyle cenaze merasimlerine iştirak edemediğim için ayrıca mahzunum. Merhume hanımefendiye Cenab-ı Erhamü’r-râhimîn’den rahmet ve mağfiret diler, Sn. Başbakanımız başta olmak üzere evlatlarına, akraba, yakın, dost, muhib ve sevenlerine sabr-ı cemîl niyaz ederim.


M. Fethullah Gülen”


ERDOĞAN ANNESİNİN TABUTUNU OMUZLADI



BAŞBAKAN ERDOĞAN HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan annesinin cenaze namazı sırasında gözyaşlarına boğuldu. Erdoğan cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in cemaatten helallik istediği sırada ağlayarak hakkını helal ettiğini söyledi.


Görmez cenaze namazı öncesi, cemaate, namazın nasıl kılınacağına ilişkin bilgi verdiği dini konuşmasını yaptı. Görmez “Erdoğan ailesinin kıymetli varlığı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin muhtereme anneleri merhume hacı Tenzile Erdoğan hanımefendinin ahiret yurduna hicret etmesi münasebetiyle bir aradayız. Cenası hak Tenzile annemize rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin, menzinili mübarek etsin. Çıkmış olduğu ahiret yolculuğunu hayırlara vesile eylesin” dedi.


Cenaze namazının kılınmasının ardından okunan duada da Görmez “Tenzile anneye karşı üç vazifemiz var diyerek cenaze namazının kılınması, dua ve salavatların okunmasını ve hakların helal edilmesini istedi. Tenzile Erdoğan için cemaatten helallik istenildiği sırada Başbakan Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ