Haber 16

TFF yeni bir karar uygulayacak

Türkiye Futbol Federasyonu yeni bir kararı uygulamaya hazırlanıyor. Yeni sezonda ilk dört sırayı alacak…

TFF yeni bir karar uygulayacak
  • Gündem / Son Dakika
  • 20 Ağustos 2011
  • TFF yeni bir karar uygulayacak için yorumlar kapalı
  • 279 KEZ OKUNDU

Türkiye Futbol Federasyonu yeni bir kararı uygulamaya hazırlanıyor. Yeni sezonda ilk dört sırayı alacak takımlar arasında play – off oynatacak. Altı maç sonunda en fazla puanı toplayan şampiyonluğa ulaşacak.


Futbol Federasyonu’nun şike ve teşvik skandalı ile prestij kaybeden Türk futboluna yeniden ivme kazandırmak için kulüplerin de desteğini alarak tarihi bir projeye imza atmaya hazırlandığı öğrenildi.


İLK İKİ SIRAYI ALAN ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE…


34 haftalık normal lig sonunda ilk dört sırayı alan takımlar play-off şampiyonluk grubunda çift devreli 6 maç oynayacak. Grupta ilk iki sırayı alan takımlar Şampiyonlar Ligi’ne gidecek. 3. olan takım Avrupa ligine katılacak. 4. olan takım ise bekleyecek.
Süper ligin 5 ve 8. sırasındaki 4 takım kendi aralarında oynayacakları maçlar bitiminde ilk sırayı alan takımı belirleyecek. Bu takım play-off şampiyonlar grubunun 4. olan ekiple tarafsız sahada karşılaşacak ve galibi Avrupa ligine gidecek. Türkiye kupasını kazanan takım ise avrupadaki 5. temsilcimiz olacak.


AMAÇ ŞİKEYİ ÖNLEMEK


Ligi son üç sırada bitiren takımlar küme düşerken, onların yerini Bank Asya’an gelen üç takım alacak. Halen Belçika liginde uygulanan sistemin amacının sezon boyu performansı arttırmak ve şaibeyi önlemek olduğunu belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ