Haber 16

Topuk Çatlaklarına Çözüm..

Evde yapabileceğiniz bazı uygulamalar ile topuklarınızdaki çatlak, kuru ve çirkin görünüşe son verebilirsiniz. İşte çatlamış topuklarınızı düzeltmenizin yolları!

Topuk Çatlaklarına Çözüm..
  • Sağlık / Son Dakika
  • 21 Ekim 2015
  • Topuk Çatlaklarına Çözüm.. için yorumlar kapalı
  • 336 KEZ OKUNDU

1. Limon, tuz, gliserin, gül suyu ayak maskesi

Güzel bir çift ayağa sahip olmak için ilk atılması gereken adım, ayak maskesidir. Bu maske, çatlak topuklardan kurtulmkanın da en iyi yoludur.

Ayaklarınızı, ılık su, tuz limon suyu gliserin ve gül suyu bulunan bir leğenin içine koyun. Ayaklarınız b suyun içinde yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Ardından topuklarınızı ve ayağınızın sertleşmiş bölümlerini ponza taşı kullanarak iyice ovun.
Ardından ayaklarınıza, 1 tatlı kaşığı gliserin, 1 çay kaşığı su ve limon suyu, bir tatlı kaşığı gül suyu karışımını sürün. Bu yapışkan bir karışım olacaktır. Topuklarınıza ve ayaklarınızın kuru bölümlerine sürün. Üzerine çorap geçirin ve bir gece ayağınızda kalmasını sağlayın. Sabah ayaklarınızı ılık su ile yıkayın. Topuklarınıza her gün uygulayın, bir kaç gün içinde topuklarınızın iyileştiğini göreceksiniz.

2. Bitkisel yağ

Kuru cilde sahip olmak, topuk çatlamanının en önemli nedenlerinden biridir. Bunun için kuru ciltlerin iyi nemlendirilmesi gerekmektedir.

Ayaklarınızı yıkayın ve iyice kurutun. Sonra ayaklarınızın çatlak olan bölümlerine bitkisel yağ sürün. Kalın bir çorap giyerek bir gece bekletin, sabah ayaklarınızı yıkayın. bir kaç gün içinde çatlak olan bölümlerde iyileşme göreceksiniz.

3. Muz veya muz ve avokado ayak maskesi

Olgun muzu alın ve ezerek hamur haline getirin. Çatlak olan yerlerini sürün ve 10 dakika boyunca tutun, Ardından ayaklarınızı yıkayabilirsiniz.
Ayrıca olgun muz ve avokado kullanarak evde ayak maske oluşturabilirsiniz.
Olgun muz ve yarım avokadoyu blenderda iyice karıştırın. Topuklarınıza ve ayaklarınıza bu karışımı kalın bir macun olarak sürün. Bu uygulama hem cildinizin yenilenmesini ve hem de nemlenmesini sağlayacaktır.

4. Vazelin ve limon suyu

Ayaklarınızı 15-20 dakika ılık suda tutun. Tüm kirin çıktığına emin olduktan sonra ayaklarınızı sudan çıkarın ve iyice kurulayın. Bir tatlı kaşığı vazelin ve bir tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın. Özellikle çatlakların bulunduğu bölümlere bu karışımı sürün. Cildiniz bu karışımı iyice eminceye kadar ayaklarınızı ovun. Yatmadan önce bu uygulamayı yapın, karışımı sürdükten sonra ayaklarınıza çorap giyin. Sabah ayaklarınızı yıkayabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ