Haber 16

Totti, Başbakan’a mektup yazdı!

İtalya’da 60 kadar sporcu, Başbakan Mario Monti’ye mektup yazarak, Roma’nın 2020 olimpiyat adaylığını onaylamasını istedi.

Totti, Başbakan’a mektup yazdı!
  • Son Dakika / Spor
  • 08 Şubat 2012
  • Totti, Başbakan’a mektup yazdı! için yorumlar kapalı
  • 291 KEZ OKUNDU

İtalya’da 60 kadar sporcu, Başbakan Mario Monti’ye mektup yazarak, Roma’nın 2020 olimpiyat adaylığını onaylamasını istedi.


Aralarında, Francesco Totti, Gianluigi Buffon gibi yıldız futbolcuların yanı sıra ünlü motosiklet pilotu Valentino Rossi, milli yüzücü Federica Pellegrini, teniste 2010 Fransa Açık şampiyonu Francesca Schiavone gibi İtalyan sporunu temsil eden sporcuların yer aldığı 60 kadar isim, Başbakan Mario Monti’ye Roma’nın 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı için gereken hükümetin garanti mektubunu imzalamasını istedi.


”Sevgili Monti, Roma’nın 2020 adaylığı için gereken hükümetin garanti mektubunu imzalamalısın” denilen çağrıda, 2020 oyunlarına ev sahipliği yapma arzusu dile getirildi.


Sporcuların bu girişimini memnuniyetle karşılayan İtalya’daki spor faaliyetlerinden sorumlu Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) Başkanı Gianni Petrucci de sporcuların girişiminden gurur duyduğunu ifade etti.


Petrucci, daha önce hükümet tarafından gündeme gelen 2020 yerine 2024’e aday olma fikrine katılmadıklarını, CONI olarak 2020’ye hazırlandıklarını belirtti. CONI Başkanının, İspanyol bisikletçi Alberto Contador’un dopingli çıkmasının diğer aday kentlerden Madrid’e puan kaybettirdiğini, Türkiye’nin 2020’deki Avrupa Şampiyonluğunu da istemesinin İstanbul’un olimpiyatları kazanma şansını azalttığını düşündüğü, geriye kalan Tokyo ile Roma arasında kendi şanslarını ”hiç bu kadar yakın olmadı” şeklinde değerlendirdiği kaydedildi.


Avrupa’yı etkisi altına alan ve İtalya’yı da fazlasıyla etkileyen mali borç krizi nedeniyle göreve gelen teknokrat Başbakan Mario Monti’nin, ülkenin içinden geçtiği dönem sebebiyle Roma’nın 2020 adaylığına temkinli yaklaştığı biliniyor. Monti, geçenlerde düzenlenen bir basın toplantısında bu konuyla ilgili bir gazetecinin sorusu üzerine, dosyayı dikkatle incelemekte olduğunu söylemişti.


2020 Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapmak isteyen aday kentler, 15 Şubat 2012’de hükümetlerden alınmış garanti mektupların yer aldığı adaylık dosyalarını, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne (IOC) teslim etmek durumunda.


Şu ana kadar İstanbul, Madrid, Tokyo ve Roma’nın resmen aday olduğu 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan kent, IOC’nin 113 üyesince verilecek kararın ardından, 7 Eylül 2013 tarihinde Buenos Aires’de açıklanacak

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ