Haber 16

Trabzon 61. dakikada vuruldu:1-1

Trabzonspor, Avni Aker’de Ankaragücü ile 1-1 berabere kalarak ikinci yarıya puan kaybıyla başladı. Trabzonspor’dan Ankaragücü’ne kiralık gönderilen Gabric ise 61. dakikada attığı golle taraftarlarını üzdü.

Trabzon 61. dakikada vuruldu:1-1
  • Son Dakika / Spor
  • 22 Ocak 2011
  • Trabzon 61. dakikada vuruldu:1-1 için yorumlar kapalı
  • 295 KEZ OKUNDU

Şenol Güneş-Aykut Kocaman polemiği artık geride kalmış, devre arasında gerekli takviyeler yapılmış, izinsiz ülkesine giden Jaja da Türkiye’ye dönmüş. Yani Trabzonspor’da herşey yolunda. Bu güzel tabloyu kusursuz kılacak tek eksik, ikinci yarıya galibiyetle başlamak olacak. Bunun için rakip Ankaragücü.


İlk yarının flaş takımı, 35 gün sonra taraftarı önünde lig maçına çıkıyor. Ancak tribünlerde derin boşluklar göze çarpıyor. Yaklaşık 16 bin Trabzonsporlu tribünde. Son günlerin en medyatik isimlerinden TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar için açılan “Adam gibi adam Erdoğan Bayraktar” yazılı pankart ise dikkat çekici.


Trabzonsor’da sakat Egemen ve cezalı Engin Baytar, kadroda yer almıyor. Pawel ve Piotr Brozek kardeşler de maç kadrosunda yok. Bir diğer yeni isim Mehmet Çakır kulübede. Egemen’in yokluğunda Giray-Glowacki ikilisi stoperde, Engin’in yerine Colman sahada. Ankaragücü’nde ise Fatih Tekke’yi kadroya almayan Ümit Özat, Gabric’e ilk 11’de şans veriyor.


Ev sahibi, maça daha hırslı ve arzulu başlayan taraftı. 5. dakikada Jaja’nın ceza sahasına gönderdiği derin pasını Burak’tan önce kaleci kontrol etti. 8’de Sapara’nın kullandığı frikikte, Ankaragücülü oyunculardan seken top az farkla dışarı gitti.


Dakikalar 19’u gösterdiğinde, sahneye Brezilyalı futbıolcu Jaja çıktı. Ancak golde Yattara’nın payı büyüktü. Sağ kanatta rakibinden şık bir çalımla sıyrılan Yattara yerden ortaladı, uzak direkteki Jaja için gol vuruşunu yapmak zor olmadı: 1-0.


Yattara’yı bir türlü durduramamanın sıkıntısını çeken Özat, 25. dakikada Murat Duruer-Mehmet Çoğum değişikliğiyle çözüm aradı. Ancak bu hamle de pek başarılı olmadı. 35’te Bora, Umut’un kafa vuruşunu köşeden çıkardı. Hemen ardından savunmanın arkasına gönderilen pasa yetişen Burak’ın vuruşuna savunma ayak koydu.


Soyunma oadasına avantajlı giren Trabzonspor, aynı kadroyla sahaya çıktı. Ankaragücü’nde ise Serdar Özkan, yerini Sestak’a bıraktı. 47’de sol çaprazdan ceza sahasına giren Burak’ın vuruşu Rajnoch’tan döndü. Kaleci Bora, Burak’ın ikinci vuruşunda topu kornere çeldi. İki dakika sonra Trabzonspor inanılmaz bir gol daha kaçırdı. Jaja’nın savunmanın arkasına gönderdiği pasta Umut, kaleci Bora’yı geçtikten sonra boş kaleye topu yuvarlayamadı.


Bordo-mavili ekip üst üste net pozisyonlardan yararlanamazken, yavaş yavaş topa sahip olmaya başlayan Ankaragücü bu hataları affetmedi, üstelik taraftarın coşmaya hazırlandığı 61. dakikada. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Sestak’ın arka direğe yaptığı ortayı Gabric kafayla ağlara gönderdi: 1-1.


Teknik direktör Ümit Özat, golden sonra Sapara’nın yerine Özgür Çek’i oyuna aldı. Şenol Güneş’in cevabı, 69’da Yattara-Alanzinho değişikliğiyle oldu. 71. dakikada ise Colman, yerini Sezer Badur’a bıraktı. 73’te soldan ceza alanına gönderilen ortaya Umut’un kafa vuruşu yandan auta gitti. 79. dakikada uzaktan şansını deneyen Jaja, kaleci Bora’yı mağlup edemedi.


Son dakikalarda iki takım da sert futbolu tercih ederken, hakem üst üste sarı kartına başvurdu. Trabzonspor taraftarları, Umut’a gösterdiği sarı kart nedeniyle hakeme tepki gösterdi. Ayrıca bir grup taraftar da, 84’te oyundan alınan Burak’a ıslıklı protestoda bulundu. 90+32te Umut bir kez daha çerçeveyi bulamayınca, karşılaşma 1-1 sonuçlandı.


İlk yarıda oyunu rakip yarı sahaya yıkmasına karşın ikinci yarıda duran Karadeniz ekibi, Ankaragücü karşısında beraberliğe razı olarak, puanını 42 yaptı. Başkent ekibi ise ikinci 45’teki etkili oyunu sonucu 22 puana yükseldi.


TRABZONSPOR: 1 – ANKARAGÜCÜ: 1
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Mehmet Şahan Yılmaz
Trabzonspor: Onur, Serkan, Giray, Glowacki, Cale, Selçuk, Colman (Dk. 71 Sezer), Yattara (Dk. 69 Alanzinho), Burak (Dk. 85 Mehmet Çakır), Jaja, Umut
Ankaragücü: Bora, Uğur, Rajnoch, Zewlakow, Murat Duruer (Dk. 25 Mehmet Çoğum), Adem Koçak, Güven, Sapara (Dk. 63 Özgür), Serdar Özkan (Dk. 46 Sestak), Gabric, Metin
Goller: Dk. 20 Jaja (Trabzonspor) Dk. 61 Gabric (Ankaragücü)
Sarı kartlar: Dk. 26 Giray, Dk. 83 Glowacki, Dk. 84 Umut (Trabzonspor), Dk. 40 Güven (Ankaragücü)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ