Haber 16

TRT zarara uğratıldı vurgun büyük

Türkiye’nin tanınmış bir şirketinin ithal ettiği televizyonlarda bandrol usulsüzlüğü yaptığı ve TRT’yi 80 milyon euro zarara uğrattığı iddiası üzerine savcılık soruşturma başlattı.

TRT zarara uğratıldı vurgun büyük
  • Gündem / Son Dakika
  • 13 Ağustos 2010
  • TRT zarara uğratıldı vurgun büyük için yorumlar kapalı
  • 257 KEZ OKUNDU

 Türkiye’nin teknolojik ürünler satan tanınmış bir şirketinin ithal ettiği LCD ve plazma televizyonlarda bandrol usulsüzlüğü yaparak TRT’yi yaklaşık 80 milyon euro zarara soktuğu iddiası üzerine savcılık soruşturma başlattı. Merkezi İstanbul’da bulunan şirkete ait birçok adrese baskın düzenlendi. Mali Polis tarafından yapılan operasyonlarda ele geçirilen belgeler incelemeye alınırken, soruşturma sonunda özellikle internetten satış yapan şirketin binlerce müşterisinin zor durumda kalabileceği belirtiliyor.


İddiaya göre TRT adına piyasa araştırması yapan şirketler, büyük bir usulsüzlük olayını ortaya çıkardı. Mali incelemelerde bandrol müracaatları ile toplanan vergilerin uyuşmadığı tespit edildi. Hemen TRT’nin üst düzey yetkililerine bilgi verilirken kurum avukatları da Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak konuyla ilgili şikayette bulundu. Dilekçeyi işleme koyan savcılık, İstanbul Mali Şube Müdürlüğü’ne konuyu derinleştirmesi için talimat verdi.

VURGUN BÜYÜK
İddialara göre Türkiye’nin internet üzerinden satış yapan tanınmış bir şirketi yurtdışından 250 bin adet LCD ve plazma televizyon ithal etti. Gümrükte bekleyen bu televizyonları almak için maddi değeri daha yüksek olan TV bandrolü yerine radyo bandrollerini verip usulsüzlükle bu televizyonları gümrükten çıkarmayı başardılar. Daha sonra paravan 3 şirket aracılığıyla bu ürünleri başta Doğubank olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde piyasaya sürüldü. İddiaya göre paravan şirket 5 ayda 20 milyon euroluk ithalat yaptı. Bu sayede devleti yaklaşık 80 milyon euro zarara uğrattıldı.

4 ADRESE BASKIN
Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne konuyla ilgili bir yazı geçerek ‘yeteri kadar personeli hazır hale getirin’ talimatı verdi. Daha sonra İstanbul, Fatih ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılıklarından bazı adreslere operasyon için izin alındı.

7 EKİP 100 POLİS
Savcılığın izniyle Mali Şube Müdürlüğü polisleri önceki gün şirketlerin depoları ve genel merkezlerinin de bulunduğu 4 ayrı adrese baskın düzenlediler. Kaçakçılık konusunda uzman 7 ekip ve 100 polisin katıldığı baskınlarda şirkete ait birçok belge ve dokümana el konuldu.

BÜLENT ARINÇ DA DEVREDE
Polİsİn el koyduğu soruşturmada ele geçirilen belgelerin incelenmesinin ardından şirket sahipleri hakkında işlem başlatılacağı kaydedildi. Konuyla, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da yakından ilgilendiği ve zaman zaman yetkililerden bilgi istediği öğrenildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ