Haber 16

TSK: Tanklar K. Irak’a girmedi!

Tankların Kuzey Irak’a geçtiği ve operasyonlarda 1400 PKK’lının öldürüldüğü iddiaları en yetkili iki…

TSK: Tanklar K. Irak’a girmedi!
  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Ekim 2011
  • TSK: Tanklar K. Irak’a girmedi! için yorumlar kapalı
  • 252 KEZ OKUNDU

Tankların Kuzey Irak’a geçtiği ve operasyonlarda 1400 PKK’lının öldürüldüğü iddiaları en yetkili iki ağızdan yalanlandı. Erdoğan, BBC’nin verdiği rakamların doğru olmadığını söylerken Genelkurmay’da akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, tankların tatbikat için sahaya indiğini açıkladı.


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’a yönelik düzenlediği operasyonda 1400’e yakın PKK’lı teröristin öldürüldüğü yönündeki haberini Başbakan Erdoğan, yalanladı.


Başbakan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile düzenlediği ortak basın


toplantısında Kuzey Irak’a yönelik operasyonlara ilişkin soruları da yanıtladı. Soruların en dikkat çekicisi ise bugün ajanslara düşen BBC’nin haberiyle ilgiliydi. Haberde 1400 teröristin öldürüldüğü yönünde bilgiler yer alıyordu. Erdoğan o iddiaya şu yanıtı verdi:


“BBC’nin açıkladığı rakamlar ciddi değil, gayri ciddi rakamlar. Nasıl böyle bir şey çıkarmışlar belli değil. Genelkurmay’ın bir açıklaması var: 5 günde Çukurca’da 54 terörist etkisiz hale getirildi. Sınır ötesi operasyonlarda ise 200 ile 270 arasında teröristin etkisiz hale getirildiği tahmin edilmektedir. Bunun dışında BBC’nin açıkladığı rakam doğrulanmıyor. Böyle bir şey söz konusu değil.”


BİR AÇIKLAMA DA GENELKURMAY’DAN


Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında tankların sınır ötesine geçtiğine dair haberlere yer verildiği hatırlatılarak, ”Bu haber doğru değildir” ifadesi kullanıldı.


Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:


“1. Bugün, bazı basın yayın organlarında tanklarımızın sınır ötesine geçtiğine dair haberlere yer verilmiştir.


2. Bu haber doğru değildir.


3. Tank birliklerimiz, Silopi doğusunda, sınırlarımızın içerisinde ve sınıra yakın bölgelerde eğitim ve tatbikat icra etmişlerdir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ