Haber 16

TSK yeni bir açıklama yaptı

Kara harekatının sınır ötesinde bir kaç noktaya yapıldığı ve operasyonun büyük bölümünün Çukurca…

TSK yeni bir açıklama yaptı
  • Gündem / Son Dakika
  • 21 Ekim 2011
  • TSK yeni bir açıklama yaptı için yorumlar kapalı
  • 191 KEZ OKUNDU


Kara harekatının sınır ötesinde bir kaç noktaya yapıldığı ve operasyonun büyük bölümünün Çukurca çevresinde olduğu açıklandı.


Medya TSK’nın 22 taburla başlattığı operasyonu farklı yöne çekti. Gaza gelen yazılı basın Irak’ta ele geçirilmedik yer bırakmadı. “Kandil’e yürüyoruz” çığlıkları ile süslenen manşetler sonrasında TSK’dan zorunlu açıklama geldi.


Genelkurmay Başkanlığı Kuzey Irak’a yönelik kara harekatıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:


1.   20 Ekim 2011 tarihinde yapılan açıklamada, yurt içinde ve yurt dışında beş ayrı noktada 22 tabur ile operasyonların devam ettiği belirtilmiştir. Medya organlarında, bu açıklamamızın yanlış yorumlanarak, yapılan operasyonların tamamının yurt dışına yönelik olduğuna dair yazı ve yorumlara yer verildiği görülmüştür.


2.   Kara ve hava operasyonlarının büyük bir bölümü yurt içinde, ağırlıklı olarak Çukurca bölgesinde sürdürülürken Irak Kuzeyinde, sınır ötesinde birkaç noktada kara ve hava harekatına devam edilmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ