Haber 16

TSK’dan heron ihanetiyle ilgili açıklama

PKK’lılara yardım için Heron’ların düşürülmesini istediği iddia edilen subaylarla igili TSK açıklama yaptı.

TSK’dan heron ihanetiyle ilgili açıklama
  • Gündem / Son Dakika
  • 23 Temmuz 2010
  • TSK’dan heron ihanetiyle ilgili açıklama için yorumlar kapalı
  • 308 KEZ OKUNDU


Heron soruşturmasıyla ilgili olarak TSK’dan “Varolduğu öne sürülen görüşmedeki kişilerin kim olduğu belirsiz” açıklaması geldi.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, bu konunun basında yer aldığı gibi ne isim, ne rütbe, ne de kimliğini belli edecek hiçbir bilgi olmayan iki belirsiz kişi arasında geçen bir konuşma metni olduğunu ifade etti.


Ancak konuşma metnin bütün uğraşılara rağmen delillendirilememesi nedeniyle soruşturmada istenilen mesafenin alınamadığını vurgulayan Tuğgeneral Gürak, diğer taraftan soruşturmayı yürüten savcıya 26 Mart 2009 tarihinde gelen bir ihbar CD’sinin incelenmesi neticesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından 19 Şubat 2010 tarihinde verilen yetkisizlik kararından sonra ilgili dosyanın Milli Savunma Bakanlığınca 18 Mayıs 2010 tarihinde görevli savcılık olarak belirlenen Genelkurmay Askeri Savcılığına intikal ettirildiğini kaydetti.


SORUŞTURMA SÜRÜYOR


Gürak Basın bilgilendirme toplantısında Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın konu üzerindeki delil tespiti işlemleriyle ilgili çalışmasını çok yönlü olarak sürdürdüğünü bildirdi.


Bugün gazetesinin manşetten duyurduğu habere göre PKK’lılar için subayların telefon görüşmelerinde “bizim adamlar” ve “çok zaiyat veriyoruz, heronları düşürelim” şeklinde konuştukları iddia edilmişti. Söz konusu iki subay YAŞ kararları sonrasında üsteğmenin yüzbaşılığa, yarbayın ise albaylığa terfi etmişti..

BALYOZ SANIĞI KOMUTANLAR


Metin Gürak, isim vermeden “Balyoz” soruşturmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Gürak, Hakkari Çukurca Hantepe’deki terörist saldırı sonrasında saldırı haberini alan Tümen Komutanı ve Tugay Komutanı’nın çatışma çıkan bölgeye helikopterle inmek istediğini, ancak sıcak temas devam ettiği için bunu yapamayarak, her türlü riski göze alarak olay yerindeki personele karadan ulaştıklarını belirterek, ”Bu olayda da görüldüğü üzere, yargı sürecinde sanık bile olsalar bazıları tarafından masumiyet karinesi ayaklar altında çiğnenerek suçlu olarak gösterilseler dahi bütün bu şartlar altında bile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bütün personeli görevinin başındadır” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ