Haber 16

Tunceli’de fişleme skandalı

Tunceli’nin Hozat İlçesi’nde jandarma ve polis tarafından ilçede çok sayıda kamu görevlisi ve vatandaşın fişlendiği ortaya çıktı. Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, fişleme skandalıyla ilgili ‘Konuyla ilgili soruşturma başlattık’ dedi

Tunceli’de fişleme skandalı
  • Gündem / Son Dakika
  • 16 Kasım 2012
  • Tunceli’de fişleme skandalı için yorumlar kapalı
  • 280 KEZ OKUNDU

Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak’ın en başlarda yer aldığı fişleneler listesinde, siyasi partilerin ilçe yöneticileri ve aktif üyeleriyle, 77 yaşındaki sade vatandaşlar ve kadınlar da bulunuyor.

Hozat Jandarma Komutanlığı ve Hozat Emniyet Amirliği tarafından yapıldığı belirtilen fişleme iddiaya göre  kaymakamın talimatıyla yapıldı. Kaymakamlık, jandarma ve poliste birer kopyası bulunan fişleme dosyalarında,  kişilere ait birçok bilgiye yer verildi. Kişilerin kimlik bilgileri, ev adresi ve telefon numarasının yer aldığı fişleme dosyalarında, kilosuna, saçına ve göz  rengine, konuşma şekline ve bağlantısı olduğu ileri sürülen örgüt ve görevine kadar bilgiler yer aldı.
Fişlenen kişinin kimlik bilgileri doldurulduktan sonra fotoğrafı da eklenerek, hazırlanan çizelgenin en alt kısmında  Arşiv Kayıtları ve İstihbarat Bilgileri bölümü altında kişiye ait her türlü değerlendirme, hangi örgüte sempati duyduğu yada hangi örgütler ile ilişkisi bulunduğu, Özel yaşamı, kişisel zaafları, gittiği yerler, görüştüğü kişiler, seçimlerde hangi siyasi partiye oy verdiği gibi bilgilere yer verildi. Fişlenen kişilerin çoğu birden çok örgütle ilişkili gösterildi, yaşlı kişilerin bile örgütle ilişkisinin bulunduğu, yardım ve yataklık yaptığı yazıldı.

Yapılan yasal düzenlemeler ve demokratikleşmede atılımlar sayesinde, fişlemenin kesin olarak son bulduğuna ilişkin açıklamalara rağmen, bu dosyalardaki bilgilerden Hozat’taki fişlemenin yakın zamana kadar devam ettiği ortaya çıktı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ