Haber 16

Türk Askeri Kuzey Irak’a yerleşecek

“Oradaki Kürtleri Türkiye himaye edecek. Çünkü Araplar Kürtlere karşı çok tepkili. Diyorlar ki, ‘Irak için biz…

Türk Askeri Kuzey Irak’a yerleşecek
  • Gündem / Son Dakika
  • 13 Eylül 2011
  • Türk Askeri Kuzey Irak’a yerleşecek için yorumlar kapalı
  • 233 KEZ OKUNDU

Eski İstihabratçı ve iktisat profesörü Mahir Kaynak, Türkiye’nin Suriye’ye müdahale edebileceğini ve ABD’nin Kuzey Irak’tan çekilmesinin ardından Türk ordusunun bölgeye yerleşeceğini iddia etti.


Vatan gazetesinden Mine Şenocak’lı eski istihbaratçı Mahir Kaynak’la Türk dış politakasını masaya yatırdı:


TÜRK ORDUSU KUZEY IRAK’A YERLEŞECEK


Prof. Kaynak, ABD’nin Kuzey Irak’tan çekileceğini ve Kuzey Irak’taki Kürtleri de Türkiye’ye “emanet” edeceklerini iddia etti:


“Oradaki Kürtleri Türkiye himaye edecek. Çünkü Araplar Kürtlere karşı çok tepkili. Diyorlar ki, ‘Irak için biz 1 milyon insanımızı feda ederken, onlar refah içinde yaşadı, hiç eziyet çekmedi!’ Onun için muhtemelen Amerika çekilir çekilmez Irak’ta Kürtlere saldıracaklardır. Bizim varlığımız orada Kürtlere teminat olacaktır. PKK’nın umudu da Türkiye olacaktır. Bu yüzden Kandil’e kara harekatını Kuzey Irak’ta Türkiye’nin askeri varlığının yerleşmesi olarak kabul edebiliriz!”


ABD PKK’YI NİYE DESTEKLEDİ?


ABD’nin bugüne kadar PKK’yı desteklemesinin sebebinin, Türkiye’nin ulus devlet yapısından ayrılması ve bölgesel güç olmasını sağlamak için olduğunu öne süren Kaynak, bu tezini şöyle savundu:


“Bu da Kürt’e ‘Kürt’ demeden olmazdı. Oysa şimdi hem Kürt’e Kürt diyoruz, tıpkı Arap’a Arap dediğimiz gibi, hem de Hıristiyanlara karşı olumlu jestler yapıyoruz. Diyoruz ki, ‘Hiç kimsenin kimliğiyle ve inançlarıyla ihtilaf halinde değiliz.’ Biz Türkiye içindeki Kürt’e ‘Türk’ diyorduk. Peki Kuzey Irak’takine ne diyecektik? Onun için Kürt kimliğini kabul etmek zorunda kaldık. ABD’nin Öcalan’ı önce tasfiye edip, kendisinin işgal ettiği Kandil’de Türkiye’ye karşı hareketlerin olması tezattır, yani olmaz böyle bir şey değil mi? Dediğim gibi amaçları ülkeyi bölmek değildi, sadece ‘Kürtlere Kürt deyin, o bölgedeki Kürtlerle iyi ilişkiler kurun ve sizin genişlemenizin bir alanı olsun orası’ dediler. Kürt’e ‘Kürt’ dedik, bir süre sonra Kandil’e kara harekatı da yapacağız. Bunu Kandil’e yapılmış bir kara harekatı olarak kabul edeceğiniz gibi Kuzey Irak’ta Türkiye’nin askeri varlığının yerleşmesi olarak da kabul edebilirsiniz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ