Haber 16

Türk Ekibi göçükten mucize çıkardı

Türk kurtarma ekibi Haitililer’in gönüllerinde taht kurdu. Ekip yeni bir mucizeye daha imza attı.

Türk Ekibi göçükten mucize çıkardı
  • Dünya / Son Dakika
  • 19 Ocak 2010
  • Türk Ekibi göçükten mucize çıkardı için yorumlar kapalı
  • 334 KEZ OKUNDU


7 büyüklüğündeki depremin yerle bir ettiği Haiti’de, Türk arama kurtarma ekibi Yeni Yüksektepe GEA, bir mucizeye daha imza attı. Türk ekibi depremden 85 saat sonra 3 kişi daha enkaz altından çıkardı.


Depremin 5. gününde “Canlı yok” denilen bir alışveriş merkezine giren ekip 3 kişiyi daha kurtardı. Ekip daha önce de bir kişiyi kurtarmıştı. Depremin ardından yardım dağıtımlarında aksaklıklar yaşanırken, başkent Port Au Prince’de şiddet olayları artıyor.

GEA Arama Kurtarma Grubu, ABD Fema South Florida Task Force 2 ekibiyle Carribean Alışveriş Merkezi’nde arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı.

KURTARMA 14 SAAT SÜRDÜ

GEA üyelerinden İbrahim Doğru, “Kazazedelerin olduğu enkazda sesleri duyabiliyorduk. son kurtarılan kazazedeler daha önce kurtarılan kazazedelerin yakınında bulunmaktaydılar. Etraflarında reyonların metal rafları ve içindeki malzemelerle birlikte ezildikleri için yanlarına ulaşmak için rafların enkazdan temizlenmesi gerekiyordu. Bu da çok uzun bir zaman aldı. Küçük bir delik açılarak daha iyi iletişim kuruldu.


SOPANIN UCUNA BAĞLANAN ŞİŞE İLE SU ULAŞTIRDIK


Ayrıca bir sopanın ucuna bağlanan şişe ile birlikte az bir miktarda su yine aynı delikten ulaştırıldı. Uzun bir çalışmadan sonra enkaz temizlendiğinde yanlarına ulaştık ve sıkıştıkları yerden kurtardık. Bu anlattıklarım yaklaşık 14 saat sürdü. Kazazedeyi sedye yardımı ile birlikte açmış olduğumuz tünelden çıkardık” dedi.


85 SAAT SONRA

Kurtarılan kişilerin isimleri ve bilgileri şöyle: Mireille Boulos Bittmev (41), depremden 85 saat sonra kurtarıldı. Indra La Fontaın (40), depremden 102 saat sonra kurtarıldı. Jean pheleppe (30), depremden 103 saat sonra kurtarıldı.


TÜRKİYE’DEN KİMLER VAR?


Haiti’de GEA’nın yanı sıra Türk Kızılayı, AKUT, Kimse Yok Mu Yardım Derneği de bulunuyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ