Haber 16

Türk futbolunu neler bekliyor?

Türk futbolunu uçuruma sürükleyen süreci adım adım takip eden Atilla Türker, TFF’nin ve Süper Lig’in rotasına ışık tutuyor..

Türk futbolunu neler bekliyor?
  • Son Dakika / Spor
  • 17 Temmuz 2011
  • Türk futbolunu neler bekliyor? için yorumlar kapalı
  • 285 KEZ OKUNDU

1- 5 Ağustos’ta başlaması gereken ligin ertelenmesi kaçınılmaz.
2- Yarınki UEFA zirvesi, tarihi kararların çıkış sürecini hızlandırır.
3- İlk etapta bir aylık devre arası tatil 1 haftaya indirilir.
4- Kararlar lig başlamadan alınarak, bir sezonunun çöpe gitmesinin önüne geçilir


‘BEŞİKTAŞ’A UEFA’DAN ENGEL ÇIKABİLİR’
UEFA ile yapılacak toplantı sonrası Avrupa kupalarına katılacak takımlarımızın durumu ne olacak?
– Türkiye Kupası’nı iade eden Beşiktaş’ın, Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmesi çok zor görünüyor. Beşiktaş istese bile TFF veya UEFA bu konuya sıcak bakmaz. Mehmet Ali Aydınlar, iade kararını salı yönetim toplantısında değerlendireceklerini
açıklamıştı. Bir bakıma UEFA’nın tavrına göre hareket edeceklerinin sinyalini vermiş oldu. Diğer takımlarımız için de ilginç bir durum var. G.Antep, Avrupa’da devam ediyor. Özellikle F.Bahçe, Trabzon ve Bursa’nın durumu hakkında
şimdiden sağlıklı karar vermek pek kolay değil. UEFA belki de “Tüm Türk takımlarını bu sezon biraz dinlendirmek istiyoruz” diyebilir.
Hatta TFF bile bu kararı alabilir. Süper Kupa oynanmaz


Federasyon, Süper Kupa’yı oynatabilir mi?
– Mümkün değil. Çünkü Beşiktaş, Türkiye Kupasını iade etti. Bırakın Fenerbahçe’nin mevcut durumunu, Beşiktaş’ın bu iade kararı
bile Süper Kupa’nın oynanmasını engelliyor.


UEFA ile yarın yapılacak toplantıdan nasıl bir karar çıkar?
– Bu toplantı bir görüş alışverişi niteliği taşıyor. Futbol Federasyonu bu zor süreçte sırtını UEFA’ya dayamak istiyor. UEFA’dan alacağı görüş çerçevesinde önümüzdeki günlerde tarihi kararlar verebilir.


Federasyon kısa süreçte ne gibi kararlar alabilir?
– Görünen o ki Süper Lig’in başlama tarihi ertelenecek. Yani 5 Ağustos’taki başlama tarihi ileriye kaydırılacak. Futbol Federasyonu BaşkanıMehmet Ali
Aydınlar’ın, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklama bunu gösteriyor.


Aydınlar, ertelenme konusunda bir görüş bildirdi mi?
– Önce biraz geriye dönelim. “Karar için iddianemeyi bekleyeceğiz. Süper Lig 5 Ağustos’ta başlayacak” şeklinde açıklama yapan Aydınlar, Sayın Savcı ile yaptığı görüşme sonrası “Elimizde belge yok. Ama soruşturma dosyasında gizlilik kalktıktan sonra gerekli belgeler bize verilecek. Aldığımız kararlarda değişikliğe gidebiliriz. Nihayetinde bu kararlar Allah’ın emri ya da kanun değil” dedi. Bu cümlelerin açılımı, Süper Lig’in erteleneceğini gösteriyor.


Peki ne zamana kadar ertelenebilir?
– Şunu hatırlatalım: Böyle bir olay, değil Türkiye’de, Dünya’da bile ilk kez yaşanıyor. Bu paralelde şöyle birmantık yürütebiliriz. Gizlilik kalktıktan sonra soruşturma dosyası en geç 45 gün içinde Futbol Federasyonu’na gelir. Federasyon da kendi bünyesindeki gerekli prosedürler sonrası nihai kararını verir. Toplamsüreç en fazla 3 ayı bulur. Yani Ekimayının ortalarında son karar çıkabilir. Bu paralelde önce 1 aylık, duruma göre de 3 aylık bir erteleme kararı verilebilir.


O zamana kadar futbol askıyamı alınacak?
– Görünen tablo içerisinde daha sağlıklı hangi kararı verebilirsiniz. Hiç olmazsa adı geçen kulüplerimiz başta olmak üzere herkes önünü daha iyi görür. Halen karanlığın içindeyiz. Aydınlığa çıkabilmek için, bu kararların acilen verilmesi gerekiyor.


Lig takvimi ertelemeye müsait mi?
– Hemde çok müsait. Zaten Avrupa’da lig en erken bizde başlıyor. Ligimizin devre arası boşluğu da 1 ayı buluyor. Bu boşluğu da 1 haftaya indirebilirsiniz. Türkiye Kupası’nda da yeni bir düzenlemeye gidebilirsiniz. Hatta duruma göre bazı maçları hafta arasında oynatabilirsiniz. Yani süre yetiyor da artıyor bile.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ