Haber 16

Türkiye neden İsrail’in arkasını kolladı?

İsrail’de sağ görüşün en etkin gazetesi olarak bilinen ve İsrail’in Türkiye’den özür dilememesini sert bir…

Türkiye neden İsrail’in arkasını kolladı?
  • Gündem / Son Dakika
  • 06 Eylül 2011
  • Türkiye neden İsrail’in arkasını kolladı? için yorumlar kapalı
  • 202 KEZ OKUNDU

İsrail’de sağ görüşün en etkin gazetesi olarak bilinen ve İsrail’in Türkiye’den özür dilememesini sert bir dille savunan Jerusalem Post gazetesi’nin haberi İsrail’in Türkiye’ye ne denli ihtiyacı olduğunu da net olarak ortaya koydu.



Türkiye ile ilişkilerde gelinen noktanın İsrail için güvenlik zaafiyeti oluşturacağını yazan gazete, “Türkiye’nin İsrail’in arkasını nasıl kolladığını da” örnekleriyle manşetine taşıdı.



Türkiye’nin 3 kritik olayda kendilerine çok yardım ettiğini aktaran gazete “Türkiye bizim için sadece deniz ve hava sahasında askerlerimizi eğittiğimiz bir ülke değil, terörle savaşta çok önemli bir partner” diyerek Türkiye’nin İsrail’e yönelik önlediği önemli saldırıları sıraladı:


2008 yılında İsrailli ajanlar tarafından öldürülen Hizbullah lideri İmad Mugniye’nin intikamını almak isteyen Lübnan merkezli örgüt Türkiye’de bir eylem hazırlığı yaptı. Yerden fırlatılacak bir roketle bir İsrail yolcu uçağının düşürülmesi hedefleniyordu. Türk polisi, bu planı bertaraf etti.


“2007 yılında İran’dan Suriye’ye demiryolu aracılığıyla gönderilen 300 roket Türkiye tarafından ele geçirildi. Ayrıca Türkler, yine İran tarafından Hizbullah’a gönderilen silah dolusu uçağı da indirip mühimmata el koydu.


2007 yılında İsrail jetleri Türk Hava Sahası’nı da kullanarak Suriye’nin tüm dünyadan gizlediği bir nükleer tesisi vurdu. Operasyon sonrası Suriye lideri Beşar Esad’a, “Sakın karşılık verme” uyarısı Başbakan Erdoğan aracılığıyla yapıldı”


MÜTTEFİKİNİ DEĞİL SAVAŞ PARTNERİNİ KAYBETTİ


Gazete, bu örnekleri verdikten sonra şöyle devam etti:


“Kısacası sadece askeri ve dplomatik bir müttefiki değil terörle savaşta bir partnerimizi de kaybediyor olabiliriz. Türkiye ile ilişkiler bu haldeyken elimizde güvenliğimize yönelik bir tehditle ilgili istihbaratı kime verip engellenmesini talep edebileceğiz?”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ