Haber 16

Türkiye’den ABD’ye karşı net tavır!

Dünyanın dört bir yanından İsrail’e tepki mesajları yağarken ABD ‘üzgünüz’ dedi. Ama Türkiye bu kez bununla yetinmeyecek gibi görünüyor.

Türkiye’den ABD’ye karşı net tavır!
  • Gündem / Son Dakika
  • 01 Haziran 2010
  • Türkiye’den ABD’ye karşı net tavır! için yorumlar kapalı
  • 262 KEZ OKUNDU


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Amerika’nın İsrail’in kanlı baskınıyla ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Davutoğlu “Açıklama yetersiz, kınama bekliyoruz” dedi. Amerika kanlı baskının ardından “ölümlere üzüldük” diye bir açıklama yapmış ama İsrail’i kınamamıştı.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu akşam görüşeceği ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’dan, “Washington’un, İsrail’in eylemlerini açıkça kınamasını” isteyeceğini söyledi. Davutoğlu, Türkiye’nin, ABD’nin şu ana kadarki tepkisinden hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Davutoğlu, Washington’da yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda, “Bazı müttefiklerimiz İsrail’in eylemlerini kınamaya hala hazır değil” diyerek, müttefiklerinden tam bir dayanışma beklediklerini belirtti.

Bakan Davutoğlu, bunun Türkiye ile İsrail arasında seçim yapmak değil, doğru ile yanlış arasında seçim yapmak olduğunu vurguladı.

ABD’den, saldırıda gözaltına alınanların tamamının derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması taleplerini desteklemesini de isteyeceğini ifade eden Davutoğlu, ayrıca NATO üyesi olmayan bir ülkenin bir NATO ülkesinin vatandaşlarına saldırması söz konusu olduğu için konuyu NATO’ya taşıyacağını kaydetti.

Davutoğlu, bugün ABD Dışişleri Bakanı Clinton ile bir araya gelecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ