Haber 16

Türkiye’nin en büyük akvaryumu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Olbia Kanyonu’na Yaptıracağı Panoramik Akvaryum İhalesini Okyanus Akvaryum, Atılgan İplik ve Kafecan Turizm Ortak Girişimi Kazandı.

Türkiye’nin en büyük akvaryumu
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 11 Şubat 2011
  • Türkiye’nin en büyük akvaryumu için yorumlar kapalı
  • 293 KEZ OKUNDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Olbia Kanyonu’na yaptıracağı panoramik akvaryum ihalesini Okyanus Akvaryum, Atılgan İplik ve Kafecan Turizm ortak girişimi kazandı. Girişim, 25 yıl süreyle işleteceği tesis için Büyükşehir Belediyesi’ne Kdv hariç yıllık 661 bin TL’nin yanı sıra cirosunun yüzde 3’ünü ödeyecek.

Türkiye’nin en büyük akvaryum ihalesi
Antalya Büyükşehir Belediye encümen odasında yapıldı. İhale hakkında bilgi veren Genel Sekreter Mehmet Rıfkı Aktekin, Arapsuyu’ndaki 30 bin metrekare büyüklüğündeki arazi üzerine yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alanda inşa edilecek akvaryumun ve diğer tesislerin ihaleyi kazanan firma tarafından 25 yıl süreyle işletileceğini söyledi.

Akvaryumun,
Antalya‘nın kronik sorunu olarak gösterilen turistin şehir merkezine çekilmesinde katkı sağlayacağını ifade eden Mehmet Rıfkı Aktekin, “Kent içindeki cazibe merkezlerinin azlığı ve tatil köylerine giden turistlerin kentin içine gelmemesinden kaynaklanan ekonomik sıkıntıları var. Bu sorunun çözümüne katkı sağlayacak.” dedi.

Aktekin’in konuşmasının ardından ihaleye geçildi. Kapalı teklif usulü ve artırma yöntemiyle yapılan ihaleye 2 firma katıldı. İhaleye
İstanbul Okyanus, Atılgan İplik ile Kafecan Turizm firmalarından oluşan ortak girişim ile Aykar İnşaat Marinescape Project konsorsiyumu katıldı. Dosyalar kontrol edildikten sonra teklif zarfları açıldı. Okyanus, Atılgan ve Kafecan ortak girişimi Kdv hariç 402 bin 600 TL, Aykar-Marinescape konsorsiyumu Kdv hariç 410 bin TL yıllık kira bedeli teklif etti.

Tekliflerin ardından açık artırmaya geçildi. 430 bin TL ile başlayan artırma 10’ar bin liralık teklifler halinde 11 kez artırıldı. En yüksek teklifi
Kdv hariç yılık 661 bin TL ile Okyanus, Atılgan ve Kafecan ortak girişimi verdi. Bunun üzerine Aykar-Marinescape konsorsiyumu ihaleden çekildi.

Genel Sekreter Aktekin, ihalenin akıllarından geçen rakamın altında gerçekleştiğini belirterek sembolik bir artırım istedi. İhaleyi alan ortak girişimin sözcüsü
Ramazan Atılgan, “Bu Antalya‘nın projesi. Biz Antalyalıyız. Olaya maddi açıdan değil, manevi açıdan bakıyoruz. Üzerimize düşen vazifeyi yaparak elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bugünden itibaren belediyenin ve Antalyalıların katkılarını bekliyoruz.” diyerek bin TL’lik artış yaptı.

Yap işlet devret modeliyle yapılacak akvaryum ihalesi
Kdv hariç yıllık 661 bin TL ile sonuçlanmış oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın‘ın ihaleyi 15 iş günü içinde onaylama ya da iptal etme yetkisi bulunuyor. İhale Akaydın’ın onayından sonra kesinlik kazanacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ