Haber 16

Türkiye’nin İsrail’e 4 olmazsa olmaz şartı

Talepler yerine getirilmezse atılacak adımlar değerlendiriliyor.

Türkiye’nin İsrail’e 4 olmazsa olmaz şartı
  • Gündem / Son Dakika
  • 16 Haziran 2010
  • Türkiye’nin İsrail’e 4 olmazsa olmaz şartı için yorumlar kapalı
  • 265 KEZ OKUNDU

Türkiye’nin gemi baskını ile ilgili İsrail’den dört konudaki talebinin karşılanmasını bekliyor. Diplomatik kaynaklara göre; bu bekleyişin uzun sürmeyecek. Talepler yerine getirilmezse atılacak adımlar değerlendiriliyor.

 
 

Türkiye’nin Gazze’ye yardım götüren gemilere  yönelik saldırısından sonra İsrail’den dört konudaki talebinin karşılanmasını beklediği ve “bu bekleyişin uzun sürmeyeceği” bildirildi.


Ankara’daki diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin, dokuz Türk’ün öldüğü saldırıyla ilgili İsrail’in özür dilemesini, uluslararası soruşturma açılmasını, tazminat ödenmesini ve gemilerin iadesini istediğini belirttiler.


Kaynaklar, yardım filosundaki gemilerden üçünün Türk gemisi olarak görüldüğünü, “Mavi Marmara”nın da bunlar arasında olduğunu ifade etti.


Diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin beklentilerine karşılık verilmesi için bekleyişinin uzun sürmeyeceğini, bunlar yerine getirilmediği takdirde atılacak adımlarla ilgili değerlendirmelerin sürdüğünü vurguladı.


Siyasi, askeri, ticari alanlarda İsrail’e karşı alınacak tedbirler konusunda değerlendirmeler yapıldığını belirten kaynaklar, İsrail’e sorundan çıkış için bir kapı sunduklarını, kullanmasını beklediklerini vurguladı. Kaynaklar, “Öyle bir olay ki Türkiye’nin bunu unutması ve affetmesi mümkün değil” ifadesini kullandı. Türkiye’nin İsrail ile diplomatik ilişkilerini maslahatgüzar düzeyinde sürdürmesinin de bu tedbirler arasında olabileceği kaydedildi.


Türkiye’nin öncelikle gemilerin iadesini beklediğini söyleyen kaynaklar, Aşdod Limanı’na çekilen ve “BM gözetiminde yükü boşaltılmakta olan” gemilerin getirilmesi için mürettebat gönderilmesi gerekeceğini, bunun için de İsrail ile temasların sürdüğünü belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ