Haber 16

Ülkemizden yeni yıl manzaraları

Halk, yeni yılı, evlerinde televizyonlardaki yeni yıl eğlence programları izleyerek yada belediyelerce meydanlarda veya belli noktalarda düzenlenen eğlence programlarına giderek kutlamalara katıldı.

Ülkemizden yeni yıl manzaraları
  • İslam / Son Dakika
  • 01 Ocak 2011
  • Ülkemizden yeni yıl manzaraları için yorumlar kapalı
  • 317 KEZ OKUNDU





İstanbullular, 2011 yılına, Taksim Meydanı ve Nişantaşı’nda düzenlenen kutlamalarla ”merhaba” dedi.



 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yılbaşı dolayısıyla kutlama programı hazırladığı Taksim Meydanı, akşam saatlerinden itibaren yoğunlaşmaya başladı. Saatler gece yarısına doğru ilerledikçe Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesindeki kalabalık daha da arttı.

Meydanda kurulan platformda DJ performansları sergilenirken, kutlamaya katılanlar müzik eşliğinde dans ederek, yeni yıl coşkusunu yaşadı.


Işık ve lazer şovlarının da düzenlendiği Taksim Meydanı’nda yeni yıla girilirken havai fişek gösterisi yapıldı. Vatandaşlar, yeni yıla hep birlikte geri sayım yaparak girdi.


Bu arada, kutlamalar sırasında zaman zaman istenmeyen olaylar da yaşandı. Kalabalığın arasındaki bazı kişiler, şikayet üzerine, taciz iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı. Kalabalığı fırsat bilerek hırsızlık ve yankesicilik yaptıkları öne sürülen şüpheliler de gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Polis ekipleri, zaman zaman çıkan kavgalara da müdahale etti. 



 

Yılbaşı kutlamalarına ev sahipliği yapan Taksim Meydanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından görkemli bir şekilde ışıklandırıldı.

İstiklal Caddesi ise Beyoğlu Belediyesi ile Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneğince süslendi. Yılbaşı coşkusunun en yoğun yaşandığı Taksim-Tünel arası, çeşitli renk ve güçlerde 68 bin 412 ampulle ışıklandırıldı.


-NİŞANTAŞI’NDAKİ KUTLAMA-



Şişli Belediyesi de yılbaşı dolayısıyla Nişantaşı’nda kutlama programı düzenledi. Kentsel Tasarım Projesi kapsamında baştan aşağı yenilenen Abdi İpekçi Caddesi, yılbaşı akşamı binlerce İstanbulluya ev sahipliği yaptı.


Abdi İpekçi Caddesinde kurulan sahnede gece boyunca DJ müzikleri ve çeşitli şovlar sahnelendi. Bölgenin birçok noktasında yılbaşı ikramları yapılırken, sokak müzisyenleri de yeni yıla Nişantaşı’nda giren İstanbullulara konser verdi.


Kutlamaya katılanlar, yeni yıla havai fişek gösterileri eşliğinde, büyük bir coşku yaşayarak girdi.


Nişantaşı, bölge bölge geliştirilen konseptler dahilinde yılbaşı etkinlikleri ve süslemelerle donatıldı. Abdi İpekçi Caddesi, boydan boya kırmızı halıyla kaplanırken, cadde üzerine asılan avizeler, farklı konsept ve renklerde süslenmiş dev yılbaşı mankenleri dikkati çekti.


Teşvikiye Caddesi hediye cenneti konseptiyle dekore edilirken, cadde boyunca ışıklı hediye çelenkleri ve Nişantaşı Meydanı’na kurulan 7 metrelik dev yılbaşı ağacı büyük ilgi gördü.



-GÜVENLİK ÖNLEMLERİ-



İstanbul’da vatandaşların yılbaşı gecesini huzurlu bir şekilde geçirmesi için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Özellikle Beyoğlu İstiklal Caddesi, Kadıköy, Bahariye ve Bağdat caddeleri ile Bakırköy Meydanı ve caddesi olmak üzere, kentin başlıca meydanları ve önde gelen caddelerinde ”Güven Timleri” özel önlemlerle çalıştı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerden toplam 2 bin 200 polis, Taksim Meydanı ve çevresinde faaliyet gösterdi. İl genelinde ise yılbaşı gecesi toplam 5 bin polis görev aldı.


Güven Timleri, Noel baba kılığında, mevsim şartlarına uygun olarak kestaneci ve diğer değişik kılıklarda sivil olarak, özellikle taciz olaylarına karşı fırsat vermemek için titiz bir çalışma yürüttü. Taksim’de İstiklal Caddesi ve onu kesen sokaklar, Taksim Meydanı civarı, Gezi Parkı, Bulvar ve Talimhane’de bu ekipler çalıştı.


Taksim Meydanı’ndaki kameralar HD kalitesine yükseltilirken, İstiklal Caddesindeki 16 direkte bulunan 68 kamerayla suça meyilli kişiler takip edildi. Ayrıca, Foto Film Şube Müdürlüğüne bağlı 28 seyyar kamerayla kalabalıkların içinde taciz ve diğer konularla ilgili çekim yapıldı. Bunların bağlı olduğu komuta merkezi MOBESE aracı da Taksim Meydanı’nda konuşlandırıldı. Bağdat Caddesi, Bakırköy, Nişantaşı gibi merkezi noktaların bulunduğu kentin tüm kutlama alanları, bu MOBESE aracından izlendi.

İZMİR

İzmirliler, yeni yılı coşkuyla karşıladı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, Emre Aydın konser verdi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2010’un son dakikalarında yaptığı konuşmada, yeni yılın İzmir’e, Türkiye’ye ve tüm insanlığa barış, mutluluk ve sevgi getirmesi dileğinde bulunarak, ”Hep birlikte Türkiye’nin en aydınlık ve sevecen kentinden dünyaya barış ve sevgi haykırıyoruz” dedi.


Konuşmanın ardından 10’dan geriye doğru sayılarak 2011 yılına girildi. Yeni yıla girilmesiyle yaklaşık 10 dakika süren havai fişek gösterisi yapıldı.


Cumhuriyet Meydanı dışında, Alsancak’takiler başta olmak üzere eğlence mekanları da İzmirliler tarafından büyük ilgi gördü.

KARABÜK

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ’de yeni yıl kutlaması yapıldı.Genel Müdür Fadıl Demirel, Çelikhane’de yaptığı konuşmada, fabrikalarının 2010’da çok daha güçlenerek yeni yıla girdiğini söyledi.

HAKKARİ

Hakkarililer, yılbaşı gecesini lapa lapa yağan kar altında eğlenerek geçirdi.
Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan kalabalık, soğuk hava ve kar yağışına aldırış etmeden Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerek eğlendi. Kar yığınlarının altına sıkıştırılan havai fişekler ardı ardına patlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü güvenlik önlemleri alırken, kalabalığın taşkınlık yapmaması için zabıta ve polis ekipleri caddenin değişik noktalarında konuşlandırıldı. Halay çeken kalabalık, daha sonra belediye binası önüne geçerek, burada halay çekmeye devam etti.

Gençler, Türkçe ve Kürtçe herkesin yeni yılını kutlayarak, 20111 yılının savaşsız ve özgürlüklerle dolu bir yıl olması temennisinde bulundular. Kalabalık, daha sonra sessizce dağıldı.
 

HABERİN RESİM GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN >>>

ÇANAKKALE

Çanakkale’de huzurevi sakinleri 2011 yılına pasta keserek yakınlarından ayrı olarak buruk bir şekilde girerken, emniyet, itfaiye ve hastane personeli de yeni yıla çalışarak girdi.

Çanakkale’de ÇAKADER Daniş Acar Huzurevi sakinlerini yeni yılda basın mensupları yalnız bırakmadı. Huzurevinde yaşlıların ellerini öperek yeni yıllarını kutlayan basın mensupları, daha sonra huzurevi yönetimi tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Gece boyunca gönüllerinde eğlenen huzurevi sakinleri etkinliği sonunda yeni yıl pastasını basın mensupları ile birlikte kesti. Huzurevinde kendilerine çok iyi bakıldığını belirten yaşlılar özellikle üniversite öğrencilerinin zaman zaman kendilerini ziyaret etmelerineden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

HABERİN RESİM GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN >>>



Üretim kapasitelerini her geçen yıl artırdıklarını anlatan Demirel, şöyle konuştu:


”KARDEMİR açısından 2010, yatırım yılı olmuştur. 2011’de ise bu yatırımların tamamlandığı yıl olacaktır. Ülkemizin ilk ağır sanayi fabrikamız özellikle ray üretiminde bölgede tek, çok güzel gidiyoruz. Önümüzdeki yıl çok daha güzel gideceğiz. 2012 yılını da geride bıraktığımızda KARDEMİR rakipsiz olacaktır. Fabrikamızdaki her işçi burayı sahiplenmiştir. KARDEMİR, özel bir şirkettir ve buna göre davranmamız gerekmektedir. Gönlümüz, zevkimiz, heyecanımız 2011 yılında daha çok artacak. Yeni yıl fabrikamız için hayırlı olsun, nice mutlu yıllara.”


Demirel, yöneticiler ve işçilerle 1666 santigrat sıcaklığın önünde, üzerinde ”KARDEMİR” yazan pastayı kestiler.    

 
 ANTALYA


Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen açık hava partisine katılan Antalyalılar, yeni yıla ”yapay kar” altında girdi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen yılbaşı partisine binlerce kişi katıldı. DJ eşliğinde dans eden Antalyalılar, yapay kar sürprizi ile karşılaştı.


Yıllardır kar yağışına hasret olan Antalyalılar, yeni yıla kar makinesinden çıkan yapay kar altında girdi. Kar yağışı altında geri sayım yapmanın keyfini yaşayan vatandaşlar, havai fişek gösterisiyle birlikte dans ettiler. Yılbaşı partisine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da katıldı.


Öte yandan Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de Cumhuriyet Meydanı’nda geniş güvenlik önlemleri aldı. Bazı polisler, pamuk şeker ve simit satıcısı gibi kılıklara girerek kalabalık arasına karıştılar.

 MUĞLA

Şarkıcı Hande Yener, Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen yeni yıl kutlamaları kapsamında konser verdi.


Yener, Bodrum Belediyesi’nce İskele Meydanı’nda düzenlenen konserde yeni ve eski şarkılarını seslendirdi. Yener’in şarkılarına, meydanı dolduran yüzlerce vatandaş eşlik etti. Konsere ilçede yaşayan yabancı uyruklular da ilgi gösterdi.


Yener, etkinlik sırasında Bodrum’da konser vermekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, ”Burada ‘Bodrum’ şarkısını söylemek çok güzel bir duygu. Sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise her yıl vatandaşların yeni yıla mutlu bir şekilde girmelerini sağlamak için etkinlik düzenlediklerini belirterek, ”Her yıl Bodrum’da farklı bir sanatçıyı davet ediyoruz. Hande hanımı Bodrum’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bodrum insanı misafirlerine saygı ve sevgi gösterir” diye konuştu.



-ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KONSER İÇİN BODRUM’A GELDİ-



Öte yandan Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nün organize ettiği etkinlik kapsamında yaklaşık 450 öğrenci Hande Yener konserini izlemek üzere Muğla’dan Bodrum’a geldi. Bodrum Azka Otel’de yemek yiyen öğrencilerden bazıları burada Hande Yener ile tanıştı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.


Yener burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılının ülkeye ve herkese barış mutluluk getirmesini dileyerek, üniversite öğrencileriyle bir araya gelmekten mutlu olduğunu ifade etti.


Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay ise, öğrencilerin Yener ile tanışmayı çok arzuladığını ifade ederek, ”Muğla Üniversitesi’nde 26 bin öğrencimiz var. Otele gelecek 20 öğrenciyi kura ile belirledik.  Bu etkinliği öğrencilerle aramızdaki diyaloğu geliştirmek için yapıldı. Geleceğimizin teminatı gençlerimizden çok büyük ümitlerimiz var” diye konuştu.



 

Öte yandan yeni yılın ilk saniyelerinde başlayan havai fişek gösterisi renkli görüntüler oluşturdu.

Muğla’nın bir diğer turistlik ilçesi Marmaris’te ise vatandaşlar, Barlar Sokağı’ndaki gece kulüpleri, Netsel Marina Çarşısı ve Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama programlarıyla yeni yıla merhaba dedi.

Bir kaç gün önceden renkli ışıklar ve dev bir çam ağacıyla süslenen Atatürk Meydanı’nda belediye tarafından organize edilen DJ şovla eğlenen Marmarisliler ve tatilciler, yeni yılın ilk dakikalarında gökyüzünü süsleyen havai fişeklerle renkli anlar yaşadı. 


HABERİN RESİM GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN >>>

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ