Haber 16

Ülkücüler pakete karşı mı taraf mı?

Hükümetin hazırladığı anayasa paketi düzenlemesi Ülkücü camiada derin görüş ayrılıklarına yol açtı.

Ülkücüler pakete karşı mı taraf mı?
  • Gündem / Son Dakika
  • 21 Nisan 2010
  • Ülkücüler pakete karşı mı taraf mı? için yorumlar kapalı
  • 293 KEZ OKUNDU

AK Parti Hükümeti’nin hazırladığı anayasa düzenlemesi paketi ülkücü camiada farklı  görüşlere  yol açtı.


 Anayasa paketine destek veren ülkücüler için ‘kendinden menkul zavallılar’ nitelemesinde bulunan Bahçeli’ye ülkücü camiadan tepkiler sürüyor. 12 Eylül’de ciddi işkencelere maruz kalmış, Türkeş’in vefatından önce de uzun yıllar Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış Alaaddin Aldemir, Bahçeli ile ülkücü harekete  yeni bir hafıza yazıldığı iddiasında. Aldemir, hafızanın muhafazakar değerlerden uzak, ulusalcı bir içerikle doldurulduğunu öne sürüyor. Anayasa paketinin eksik olmakla birlikte Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından olmazsa olmaz bir önem taşıdığını ifade  eden  Aldemir, “Ülkücüler talimat da verilse referandumda kınayanlarına kınamalarına aldırış etmeden paketin geçmesi için çalışacaklar” dedi. 


OLMAZSA OLMAZ İHTİYAÇ


Aldemir sorularımızı şu şekilde cevaplandırdı: “Anayasa değişikliği Türkiye’nin önünün açılması için olmazsa olmaz ihtiyaçlardan biri. Anayasa değişikliği çok gecikti. Ki bu değişiklikler de eksik. Bu Anayasa zihniyetiyle tümden değiştirilmeli.


GÜRÜLTÜNÜN SEBEBİ


Sistemin temel dayanaklarına yönelik birtakım değişiklikler var. Ekalliyet seçkinliğinden kaynaklanan üstünlüklerini kaybedeceklerini düşünen bir yapı var. Bir de samimi olarak bölüneceğimizi düşünen bir kitle var. İkisini ayırmak gerekiyor.


PKK’LIYA BİLE YAPILMASIN


Bu Anayasa değişmeli derken intikamcı duygularla hareket etmiyorum. Zeki insanlarız, iyi kötü okuyup yazıyoruz da… 70 yaşına gelen kimseyi kimse yargılamaz. Böyle bir derdimiz yok. Ama şunu istiyorum: Bana yapılan zulüm, eziyet PKK’lıya da yapılmasın, devrimciye de, Hizbullahçıya da, İBDA-C’liye de adli mahkuma da yapılmasın. Bizim yaşadığımız zulmü çocuklarımız, torunlarımız yaşamasın. Bu devlet zulümle değil hukukun üstünlüğüyle güçlü olur.


DELİ GÖMLEĞİNİ ÇIKARALIM


12 Eylül’ü savunmak, 12 Eylül Anayasasını savunmak bize düşmemeliydi. CHP’ye de düşmemeliydi. 12 Eylül’de cemaatler filan ezilmedi. O zulmü biz gördük. 12 Eylül millete giydirilmiş deli gömleğidir. Çıkarmamız gerekiyor. Bu adamlar iyi niyetli mi kötü niyetli mi beni ilgilendirmiyor. Ben milletin geleceğini düşünüyorum. Türkiye nasıl bölgesel güç, küresel güç olur? Bu ilgilendiriyor beni. Bu Anayasaya bağlı.


ÜLKÜCÜ İÇİN DE 367 İSTERLERDİ


Müesses nizamın temsilcileri hiçbir zaman AK Parti’yi ve MHP’yi adam yerine koymadı. Sayın Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı için 367 istediler. Eminim onun yerine bir ülkücü de olsa 367’yi isteyeceklerdi. Niye? İstedikleri tornadan çıkmış tipler değil, imalat hatası bunlar.


Türkeş Ermenilerle iyi ilişki kurardı


Türkeş, Ermeni açılımını bu haliyle destekler miydi bilmiyorum ama Ermenistan’la iyi ilişkiler kurmak gerektiğini söylerdi. Orada 1 milyon 800 bin Ermeni vatandaşı kalmış. Biz 70 milyonluk büyük bir deviz kardeşim. Gelecekler, bölecekler bizi. Nasıl bölüyorlar? Aklım almaz. Belki kendime fazla güveniyorum, tarihçi olduğum için… Fakat hiçbir Türk devletinde Türklerin nüfusu yüzde 25’in üzerine çıkmamış. Hani 16 Türk devletiyle övünüyoruz ya… Yahu ilk defa Türkiye’de bu kadar yoğun Türk nüfus var. Bu kadar kendini Türk hisseden nüfus var ve korkuyoruz. Bu kadar kendi içimize kapanmışız. Bu psikolojiden kurtulmamız gerekiyor.


ZİNDANDAN GELEN ÜLKÜCÜLERDEN AKSİ GÖRÜŞ


Kendilerini “12 Eylül zindanlarından gelen yiğit ülkücüler” olarak niteleyen bir grup başka ülkücü de tam aksi yönde görüş bildirdi.


Okumak için ikinci sayfaya geçin


12 EYLÜL ZİNDANLARINDAN  GELEN  YİĞİT ÜLKÜCÜLERİN BASIN BİLDİRİSİ


12 Eylül 1980 rejiminin Amerikan Başkanının “bizim oğlanlar” diyerek tescillediği cuntanın zindanlarında yatmış, işkencenin her türlüsünü görmüş ama bir an bile tereddüt etmeden adına ülkü denilen nazlı geline sevdasından vazgeçmemiş, asla boyun eğmemiş, başı dik, alnı ak ülkücüleriz. Bu yüzden bizler 12 Eylül’ün mağduru değil mağruruyuz.
O dönemi hatırlayanların bileceği üzere; yeşil kuşak adı verilen ılımlı İslam rejimleri ile Sovyetleri çepeçevre sarma projesinin, Türkiye ayağını gerçekleştirme vazifesini üstlenmiş olan 12 Eylül Cuntası, üniformalı psikopatları vasıtası ile ülkücülerde Cumhuriyete ve onun kurumlarına olan bağlılıklarını azaltmayı, hatta nefret ettirmeyi amaçladılar. Maalesef bir kısım ülkücüler bu tuzağın farkına varamadıklarından, yaşadıkları ağır zulmün etkisiyle şiddetli bir travma yaşadılar. Bu travmanın etkisi ile Türklüklerini, vatan, millet ve bayrak sevgilerini sorgulamaya başladılar. Nihayetinde değerlerini kaybedip yozlaştılar.


Bizler bu tuzağın, bu tehlikeli oyunun hile ve desiselerini sezen ve birlik ve beraberliğini bozmayan ülkücüler, liderinin ve Türk Milliyetçiliğinin tek siyasi örgütü olan MHP çatısı altında toplanarak oyun kurucuların bu oyunlarını bozduk. Ülkücüler, liderinin etrafında kenetlenerek dün olduğu gibi bugün de her türlü oyunu bozmaya hazır ve kararlıdır. Bu yüzden ülkücüler liderleriyle ilgili spekülasyonların karanlık güçlerin temsilcileri tarafından gündeme getirildiğinin şuurundadır.


12 Eylül’de temeli atılan yeşil kuşak projesinin, 28 Şubat süreci sonrasında ürettiği AKP ve yandaşlarının hazırlayıp sunduğu anayasa değişikliği tasarısı dışı şekerle kaplı içi zehir dolu bir hap gibi milletimize sunulmuştur. Bu Anayasa değişikliği yüksek demokrasi, küresel standartlar gibi kavramlarla perdelenerek iktidarın yüksek yargıyı kuşatıp, ele geçirme operasyonudur. MHP her zamanki gibi AKP’nin bu sinsi planının farkına varmış ve Türk milletine bu oyunu bozması gerektiğini söylemiştir. Türk milletinin bu uyarıya olan büyük teveccühü ile planları bozulan AKP ve yandaşları, yaşadıkları derin travmanın etkisi ile saf değiştirmiş birkaç zavallıyı bulup, ülkücüleri bölme ana temalı bir oyun sergilemeye çalışmıştır. Bu kerametleri kendinden menkul zevat kendilerini Yusufiyeli’ler olarak takdim edip bir bildiri yayınlayarak, AKP’nin Türk milletinin geleceğini ve demokrasinin olmazsa olmazlarından kuvvetler ayrımı kuralını yok ederek tek parti ve tek kişi diktatörlüğünün kapılarını açacak Anayasa değişikliği paketini desteklediklerini bildirmişlerdir. Şu bilinmelidir ki, adı geçen şahısların, gerçek Yusufiyeli’leri temsil etme hak ve salahiyetleri yoktur. Her ne sebeple olursa olsun, Türk’ün son devletine, cumhuriyetimizin kurum ve kuruluşlarına düşman olmuş, Türk’ün düşmanları ile işbirliği yapmayı midesi kaldırabilenlerin ne ülkücü hareketle ne de Yusufiyeli’lerle bir ilişkisi olabilir. Bunlar ancak ve ancak pazara düşürdükleri haysiyetleriyle bugün bulundukları yeri hak ettiklerini göstermişlerdir. Bizlerin gıyabında bizleri zan altında bırakmaya yönelik bu basın bildirisini şiddetle reddediyoruz.


Biz ülkücüler, AKP’nin kendilerine bugünkü iktidarlarını bahşeden, ne 12 Eylülcüleri, ne 28 Şubatçıları ne de 27 Nisan bildirisini yazdım diyenleri yargılayabileceği masalına inanırız. Aynı yolun yolcularının, aynı efendinin uşaklarının ancak ve ancak kader birliği olabilir. Bu kader birliğinin Türk milletinin hayrına olmadığı aşikârdır. Türk milletinin kutsallarının arkasına gizlenerek, sunulan zehirle bu millet zehirlenmiş ve kafası karıştırılmıştır. Herkes bilir ki, zehir her zaman en sevilen yemeklerin içine konularak sunulur. AKP aynı lezzetli yemeklerle ülkücüleri nasıl zehirleyeceğinin hesabını yaparak, 12 Eylül’den hesap soracakmış gibi görünüp ülkücüleri tuzaklarına düşürme derdine düşmüştür. Bu beyler o ufacık kafalarına bazı şeyleri iyice sokmalıdırlar: Birincisi; ülkücüler hesap soracaklarsa kendileri sorarlar. Kimsenin de lütfüne ihtiyaçları yoktur. Ayrıca bu millete verilecek hesapları olanlar, önce kendi verecekleri hesabı düşünmelidir. İkincisi; 12 Eylülcülerle aynı yerden talimat alanların, en az onlar kadar bu ülkeye ve bu millete zarar verenlerin oynadıkları tiyatro artık sırıtmaktadır. Üçüncüsü; bu zehirli yemeği yiyecek birkaç köpek bulabilirsiniz belki ama bozkurtlar bu yemeği yemeyeceklerdir.
Bizler yani Yusufiyeli ülkücüler 28 Şubat ürünü AKP’nin bizlere dayatmaya çalıştığı bu Anayasa taslağına MHP ve lideri sayın Dr. Devlet BAHÇELİ önderliğinde sonuna kadar karşı duracağımızı beyan ederiz.
Yüce Türk Milletine arz olunur.


İşte imza atan o isimler;


1 ÖMER GİRGEÇ
2 İHSAN BARUTÇU
3 YUNUS MARAL
4 CAFER YAYLAN
5 ŞAHİN GÜR
6 ZİHNİ AÇBA
7 YAŞAR TOKSAY
8 EKREM SEÇKİN
9 LÜTFİ KİREÇÇİ
10 ŞENOL ÇEVİK
11 A.KADİR YANIK
12 ABDULKEMAL AKİNER
13 ADEM ERDEM
14 AFŞİN ABDURAHMAN ÖZER
15 AHMET AKSOY
16 AHMET ÇAVUŞ
17 AHMET KÖSEOĞLU
18 AHMET SUMER
19 AHMET TUNCEL
20 AHMET VURAL
21 ALİ ACAR
22 ALTAN ALTINSOY
23 ARİF DÜNDAR
24 ASLAN OKŞAŞ
25 AYDIN ÖZHAN
26 BEKİR TONGÜL
27 BİLAL ŞAHİN
28 BURHAN GAZİ SUNDU
29 CAVİT BÖKE
30 CELAL ACAR
31 CELAL KAPLAN
32 CEM YILDIZ
33 CEMAL ÖZMEN
34 CEMİL ASİLTÜRK
35 CENGİZ AKYILDIZ
36 DURDU ERDALLI
37 ENVER CENGİZ
38 ENVER CENGİZ
39 ERDOĞAN ŞARIŞEN
40 EROL GÜNTUTMAZ
41 EYÜP ASAN
42 FATİH ÇOŞARTEKİN
43 FATİH İPEK
44 FERRUH BAŞER
45 FİRUZ TEKİN
46 GÜNGÖR TÜRK
47 H. HÜSEYİN GÖMLEKSİZ
48 HACI BAYRAM TURAN
49 HAKVERDİ SATILMIŞ
50 HALİT ÖZKAN
51 HANİFİ BAYSAL
52 HASAN ARTAR
53 HASAN BAYRAMOĞLU
54 HAYATİ ALDI
55 HAYRİ YILMAZ
56 HİKMET BARIŞ
57 HÜSEYİN ÖZCİHAN
58 HÜSEYİN ŞİRAN
59 HÜSNÜ KAYA
60 İBRAHİM KARA
61 İBRAHİM UĞUR BAŞÇI
62 İHSAN ZOMP
63 İHYA VURAL
64 İLHAMİ CİCİ
65 İLHAMİ ERDOĞAN
66 İLHAMİ KARAÇİN
67 İRFAN ÖZSARGIN
68 İRFAN GÜLER
69 İSMAİL ARICI
70 KEMAL ÇETİNTAŞ
71 KEMAL KARASİS
72 MEHMET BAYGIN
73 MEHMET ÖZTEPE
74 MEHMET TOSUN
75 MEHMET ÜZMEZ
76 MEMDUH YERLİCE
77 MESUT DOĞAN
78 MEVLÜT ÇELİK
79 MUHLİS DEMİR
80 MURAT GÜLER
81 MURAT YILDIRIM
82 MUSTAFA AKSA
83 MUSTAFA ENGİN
84 MUSTAFA KARACA
85 MUSTAFA MAZI
86 MUSTAFA YILDIRIM
87 NAZMİ BURNUKEL
88 NEVZAT ÖZTÜRK
89 NEZİR ŞEN
90 NİZYAZİ ZAMBAK
91 NURETTİN ÖZDEMİR
92 ORHAN AKSOY
93 ORHAN GÜNDOĞDU
94 ORHAN KURT
95 ORHAN SABRİOĞLU
96 ORHAN ZEYBEK
97 OSMAN BİRBİÇER
98 OSMAN ÇEVİK
99 OSMAN KESKİN
100 OSMAN KESKİN
101 OSMAN ÖKSÜZ
102 OSMAN SARPKAYA
103 ÖKKEŞ KENGER
104 RAHMAN SİPAHİ
105 RAHMİ EKİNCİ
106 RAHMİ EZİK
107 RAMAZAN ÇAĞLAR
108 RASİM OKUMUŞ
109 RECEP AKYOL
110 RECEP KAPLAN
111 RESUL ATILGAN
112 RUŞİ REVAN ÇEKİÇ
113 SABAHATTİN AKBAŞ
114 SABAHATTİN ZORLU
115 SAİT BABA ŞAN
116 SEDAT KARA
117 SELİM ERDAL
118 SEZAYİ EŞER
119 SITKI AKBAL
120 ŞAHİN GÜR
121 ŞAHİN İLHAN
122 CEVDET ÇANKAYA
123 ŞERAFETTİN ÇELİK
124 TALAT ÜZMEZ
125 TAYFUN CERİT
126 TURGUT KARADAĞ
127 ÜMİT DENİZKULLUK
128 ÜMİT TOPCU
129 VEDAT KASIMLAR
130 YAŞAR TOKSOY
131 YUSUF TEKE
132 ZABİT EFE
133 ZAFER KAYGUSUZ
134 ZEKAYİ EŞER
135 ZÜLFİKAR TAŞ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ