Haber 16

Vakit’ten yılın bombası

Vakit, iki ziyaret arasında öyle bir detay yakaladı ki…

Vakit’ten yılın bombası
  • Gündem / Son Dakika
  • 04 Temmuz 2010
  • Vakit’ten yılın bombası için yorumlar kapalı
  • 261 KEZ OKUNDU

TSK’nın internet sitesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Güneydoğu ziyaretleri yer aldı ama bakın nasıl? Vakit, iki ziyaret arasında öyle bir detay yakaladı ki.


TSK BAŞBAKAN’IN ADINI BİLE KOYMADI, KILIÇDAROĞLU SEVGİSİ BAMBAŞKA

TSK’nın internet sitesinde; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Güneydoğu ziyaretleri yer aldı ama;

1- Sitede; Başbakan Erdoğan’ın ve bakanların adı yok, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Önder Sav’la ismi var!

2- Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafları 1 gün sonra, Kılıçdaroğlu’nun aynı gün servis edildi!

3- Başbakan’a 12 fotoğraf, Kılıçdaroğlu’na 14 fotoğraf!

4- Erdoğan’ın fotoğrafını TSK fotoğrafçısı çekti, Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını CHP Genel Merkezi’nin fotoğrafçısı ve kameranı çekti!


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Güneydoğu ziyareti CHP’nin siyasi şovuna döndü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3 bakanıyla birlikte, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit düştüğü Gediktepe mevzisini ziyaret etmiş. Ziyaretin fotoğrafları, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli tarafından çekildi. Devletin ajansı Anadolu Ajansı (AA) ve televizyonu TRT ziyaret çekimine alınmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Sekreter Önder Sav’ın, Siirt, Şırnak ve Hakkari’de nöbet tutan askerler ziyaretine CHP Genel Merkezi’nin fotoğrafçısı ve kameramanı alındı, ziyarete Anadolu Ajansı ve TRT alınmadı. CHP Genel Merkezi’nin çektiği fotoğraflar kamuoyuna duyuruldu. CHP’nin, stratejik öneme sahip yerlerde çektikleri görüntülerin CHP’ye bırakılması dikkat çekici bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı’nın “www.tsk.tr” adresli internet sitesinde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun propagandası yapılıyor.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Güneydoğu ziyareti aynı gün (2 Temmuz 2010) internet sitesine konuldu, ziyarete ilişkin 14 fotoğraf yayınlandı.


Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 20 Haziran 2010 tarihinde 3 bakanla gerçekleştirdiği Güneydoğu ziyareti bir gün sonra (21 Haziran 2010) internet sitesine konuldu, ziyarete ilişkin 12 fotoğraf yayınlandı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde, Başbakan Erdoğan’ın ve bakanların Güneydoğu ziyaretine ilişkin yayınlanan fotoğraflara ait linkte isimleri dahi verilmedi. (TIKLAYIN) adlı adreste, “20 Haziran 2010 Tarihinde Van-Hakkari Bölgesine Yapılan Ziyaret ile İlgili Görüntüler – 21 Haziran 2010” ifadeleri yer alıyor.

Başbakan ve 3 bakanın ismini dahi vermeyen Genelkurmay Başkanlığı’nın yetkilileri, internet sitesinde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Sekteri Önder Sav ile ziyarete katılan askeri yetkililerin isimleri tek tek verildi. Adrese girildiğinde, şu ifadeler yer alıyor:

“Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker BAŞBUĞ ve CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU’nun Güneydoğu Ziyareti (02 Temmuz 2010)

02 Temmuz 2010 tarihinde Doğan Köyü Sarıyaprak Üs Bölgesi (Siirt/Pervari), Gürvil Jandarma Sınır Bölüğü(Şırnak/Bağlıca) ve 20’nci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı(Hakkari/Çukurca)’na gerçekleştirilen bu ziyarete; Kara Kuvvetleri Komutanı, Jandarma Genel Komutanı, 2’nci Ordu Komutanı ile birlikte CHP Genel Sekreteri katılmıştır.”

ERDOĞAN, 3 BAKANLA KATILMIŞTI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit düşen 11 asker için 20 Haziran 2010 tarihinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nda devlet töreni düzenlenmiş, Törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay’la birlikte çatışmanın yaşandığı Gediktepe Bölgesi’nde mevzide inceleme bulunmuştu.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde, Orgeneral İlker Başbuğ’u ziyaret edenler ile İlker Başbuğ’un ziyaret ettiği yerler ve kişiler isim isim veriliyor.

4 FOTOĞRAF ALTI

1- TSK’nın, Gediktepe’deki mevziye çıkılmasına ilişkin duyurusunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların isimleri dahi yer almadı.

2- TSK’nın yayınladığı fotoğraflarda, Başbakan Erdoğan ve 3 bakanın ziyarete katıldığı görülüyor. TSK, fotoğrafta yer alan kişilerin kim olduğunu yazmamış!

3- TSK’nın internet sitesinde, Orgeneral İlker Başbuğ’un, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Güneydoğu ziyaretine çıktığını duyuruyor.

4- TSK’nın, internet sitesinde, ziyarete CHP Genel Sekteri Önder Sav’ın da katıldığını duyurmuş… Yetmemiş, ziyarete katılan askeri yetkililerin isimleri tek tek sıralamış…

Ulusal Parti İstanbul İl Başkanı Nizamettin Aydın:

“KILIÇDAROĞLU’NUN PROPAGANDA RESMİNİ ÇEKTİRMEK GENEL KURMAY’A MI KALDI?”

Ulusal Parti İstanbul İl Başkanı Nizamettin Aydın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile nöbet tutan askerlerle fotoğraf çekmesini eleştirdi ve “Kılıçdaroğlu’nun propaganda resmini çektirmek Genel Kurmay’a mı kaldı?” diye sordu.

Nizamettin Aydın, “Kemal Kılıçdaroğlu’nu eğer Genel Kurmay davet etti ise o tepede ayakta bir Kılıçdaroğlu resmi çektirmesi büyük bir suç olmuştur. Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasını düzenlemek Genel Kurmay’a mı düşmektedir? (…) Bir siyasi partinin seçim propagandasına alet olamazlar. (…) Genel Kurmay CHP Genel Başkanını o tepeye götürmeli, askerlerle görüştürmeli ve fotoğraf çektirmemelidir. Eğer çektirirlerse bunun vebali de onların üzerine olacaktır” dedi.

“ŞEHİT ASKER CENAZELERİNE KATILSIN”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit asker cenazelerine katılması gerektiğine dikkat çeken Nizamettin Aydın, “Kaldı ki Kılıçdaroğlu daha asker cenazelerine bile gitmemektedir. Askerin ölüsüne gitmeyen Kılıçdaroğlu’nun askere moral verecek bir yüzü mü vardır!

Tüm Türkiye şehit cenazelerine koşarken Kılıçdaroğlu asker cenazelerine katılmamış, sadece sivillerin cenazesine katılmıştır. Bu bile Kılıçdaroğlu’nun ne ince Kürtçü hesaplar peşinde koştuğunu göstermektedir. Kılıçdaroğlu askere destek vermek istiyorsa gitsin şehit askerlerin cenazesine, alsın eline bir Türk bayrağı ve öyle resim çektirsin. Ama bunu yapamaz, çünkü işbirliği halinde olduğu, oy almayı umduğu PKK’lı çevreleri karşısına almak istemez. Hele hele ABD’yi karşısına hiç alamaz” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ