Haber 16

Yalçınkaya da EVET’i hazmedemedi!

Hükümetin yargıyı ele geçirmek istediği iddialarının tam ortasında Yalçınkaya’nın çıkışı gündeme oturacak.

Yalçınkaya da EVET’i hazmedemedi!
  • İslam / Son Dakika
  • 13 Eylül 2010
  • Yalçınkaya da EVET’i hazmedemedi! için yorumlar kapalı
  • 265 KEZ OKUNDU


Anayasa değişikliği paketinin kabul edilmesi sonrası Yargıtay Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’dan hükümete uyarı gibi sözler:


KORUMAK AZMİNDEYİZ

“Yargıçlar olarak hukuk devletini ve yargıçların bağımsızlığını Anayasa değişse dahi, yasalar değişse dahi korumak azmindeyiz.”

Yalçınkaya, vefat eden Yargıtay 1. Hukuk Dairesi Onursal Üyesi Ahmet Uğur Turan için Yargıtay önünde düzenlenen cenaze töreninin ardından gazetecilerin referandum sonuçlarına ilişkin sorularını yanıtladı.


HALKIMIZ MÜSTERİH OLSUN


2008 yılında AK Parti’ye açtığı kapatma davasıyla çok konuşulan Yalçınkaya, yargı bağımsızlığına vurgu yaptı ve endişelenen çevrelere seslendi:


Yargıçlar olarak hukuk devletini ve yargıçların bağımsızlığını Anayasa değişse dahi, yasalar değişse dahi korumak azmindeyiz. Bunu engellemek mümkün değildir. Çünkü yargı organı halkın temsilcisidir. Halkı temsilen bu görevini yapmaktadır. Halkımız müsterih olsun. Biz, hukuk devletini gerçekleştireceğiz. Yargıçların bağımsız ve tarafsız olmasını da sağlayacağız.”

Bir gazetecinin referanduma ilişkin “Bu sonucu bekliyor muydunuz?” sorusuna karşılık Yalçınkaya, “bu konuda düşüncesini açıklamak istemediğini, bunu siyasete girmek olarak değerlendirdiğini” kaydetti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ