Haber 16

Yalvarırım bizi kurtarın

Libya BM Büyükelçisi Güvenlik Konseyi’ne Yalvardı

Yalvarırım bizi kurtarın
  • Dünya / Son Dakika
  • 26 Şubat 2011
  • Yalvarırım bizi kurtarın için yorumlar kapalı
  • 299 KEZ OKUNDU

Libya’nın BM nezdindeki Büyükelçisi Abdurrahman Şalgam, Muammer Kaddafi’nin ülkedeki isyanı, gençlere hap verilmesine bağlamasını değerlendirdi. Kaddafi ile bağlarını koparan Büyükelçi, “Libya’da bu kadar insanın şuurunu kaybetmesini sağlamak için dağlar kadar hap gerekir.” dedi.


BM Güvenlik Konseyi toplantısına katlan Abdurrahman Şalgam, BM’den Libya’yı korumasını istedi, “Kan gölüne ve masumların öldürülmesine hayır.” dedi. Libyalı Büyükelçi, konuşmasının ardından BM’deki diğer delegeler tarafından kucaklanarak kutlandı.


Libya’nın eski dışişleri bakanlarından olan Şalgam, BM Güvenlik Konseyi üyelerine hitap ederek, “Lütfen ülkemi kurtarın. Dökülen kanı durdurun. Masum insanların öldürülmesine izin vermeyin” dedi.


Güvenlik Konseyi’ndeki toplantıda, Libya hükümetinin ileri gelenlerine seyahat ambargosu konulması ve bu kişilere ait hesapların dondurulması tartışıldı. Bazı üye ülkeler, Libya’ya silah ambargosu uygulanmasını da talep etti.


 


Güvenlik Konseyi’ne hitap eden Genel Sekreter Ban Ki-Moon, uluslararası toplumu, Libya’da tehlike altında bulunan sivilleri korumak için mümkün olan her şeyi yapmaya çağırdı. Toplantının ardından basına konuşan Ban, Konsey’in yaptığı görüşmeyi ‘tarihi bir dönüm noktası’ olarak nitelendirdi.


Ban, Pazartesi günü Libya’yla ilgili atılacak adımları ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmek üzere Washington’a gidecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ