Haber 16

Yeni hafta da hava nasıl olacak?

Geçtiğimiz hafta hızla artan sıcaklıklar yeni haftada da devam edecek mi? İşte bölge bölge hava durumu:

Yeni hafta da hava nasıl olacak?
  • İslam / Son Dakika
  • 16 Mayıs 2010
  • Yeni hafta da hava nasıl olacak? için yorumlar kapalı
  • 400 KEZ OKUNDU

Marmara’da yağışların da etkisiyle hava sıcaklıklarında 8 dereceye varan düşüşler olacak. İç ve doğu bölgelerinde ise sıcaklıklar artmaya devam edecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, geçen hafta bunaltıcı sıcakların görüldüğü Marmara’da hafta sonunda lodos etkili oldu.

Cumartesi günü kuvvetli lodosun görüldüğü Bursa’da rüzgarın saatteki hızı 63 kilometreye kadar ulaşırken, Balıkesir’de ise en yüksek hız 54 kilometre olarak ölçüldü. Rüzgar nedeniyle bazı ağaçların dalları kırılırken, itfaiyeye ciddi bir ihbar gelmediği öğrenildi.

Hafta sonunu da sıcak geçiren Marmara’da hava sıcaklıklarında 8 dereceye varan düşüşler olacak. Marmara Bölgesi, gelecek haftayı serin geçirecek.

Yağışların da etkisiyle Bursa’da salı günü hava sıcaklığı 8 derecelik düşüşle 21, Balıkesir’de ise 5 derecelik azalmayla 22 dereceye inecek.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Türkiye’nin iç ve doğu bölgelerinde sıcaklık artacak, Ege kıyılarında azalacak. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmelere göre, sabah ve öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz bölgesi ile Samsun, Tokat, Erzurum ve Erzincan çevreleri kısa süreli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, Ege kıyılarında 2 ila 4 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat), İç Ege ile İç Anadolu’da kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

MARMARA:Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

EGE:Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

AKDENİZ:Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

BATI KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz bölgesi ile Samsun, Tokat ve Ordu çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra Erzurum ve Erzincan çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu geçecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ