Haber 16

Yenişafak Gazetesi tehtit ediliyor

Çukurca saldırısına sessiz kalan BDP’ye “Katil sizsiniz” manşeti atan Yeni Şafak’ı arayan PKK sempatizanları…

Yenişafak Gazetesi tehtit ediliyor
  • Gündem / Son Dakika
  • 19 Ağustos 2011
  • Yenişafak Gazetesi tehtit ediliyor için yorumlar kapalı
  • 228 KEZ OKUNDU

Çukurca saldırısına sessiz kalan BDP’ye “Katil sizsiniz” manşeti atan Yeni Şafak’ı arayan PKK sempatizanları tehditler savurdu. Gazete çalışanları gün boyu telefon yağmuruna tutuldu.


BDP’nin ‘Askeri operasyonlar dursun’ açıklaması yapmasına rağmen teşkilat tarihi boyunca hiçbir dönemde teröre ‘dur’ demediğinin altını çizen habere BDP’nin tepkisi sert oldu.



Yazılı bir açıklama yapan BDP, terörü kınamak yerine satır aralarında tehditler savurdu. BDP Genel Merkez’inden yapılan açıklamada, terör es geçilirken, parti ve vekillerinin hedef gösterildiği iddiasına yer verildi. BDP, açıklamasında çatışmaların sebebi olarak iktidar partisini gösterdi.


İşte bu açıklamaya gazetenin cevabı gecikmedi. Yeni Şafak, “Ayrıysanız ayrı durun” durun manşetiyle okurların karşısına çıktı.



Manşetin hemen altındaki spotta ise “Yeni Safak’ın ‘Neden suskunsunuz’ mesajını taşıyan manşeti sonrasında harekete geçen BDP, yine terörü kınamak yerine satır aralarında tehditler savurdu. BDP’nin terör ve terör örgütüyle arasına mesafe koymadığı gerçeğini dile getiren haberimize tepki gösterilirken, Çukurca’daki hain saldırıya toz kondurulmadı” ifadelerine yer verildi.


Haberde Gazeteci Avni Özgürel’in BDP’yi eleştiren sözleri yer aldı. Türkiye’nin demokratik sistemi ile örgüt arasına sıkışmış bir parti olarak gördüğünü belirten Gazeteci Avni Özgürel, “Makası biraz demokrasi adına biz sıkıştırdığımızda örgüt kesiyor, Kürtçülük adına sıkıştırıldığında da PKK kesiyor” diye konuştu.



“PKK olmasa BDP’yi kim ciddiye alır” diye soran Özgürel, partinin örgütle yolunu ayırmasının mümkün olmadığına dikkat çekti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ