Haber 16

Yeşil Timsah Belediye’ye takıldı:1-1

Puan kaybına tahammülü olmayan Timsah, daha geçtiğimiz hafta Aslan’ı avlayan Avcı’ya av oldu !.. İBB’nin Efe’si, Bursaspor için çok kritik bir haftada 3 puana izin vermedi !..

Yeşil Timsah Belediye’ye takıldı:1-1
  • Son Dakika / Spor
  • 06 Mart 2011
  • Yeşil Timsah Belediye’ye takıldı:1-1 için yorumlar kapalı
  • 266 KEZ OKUNDU

Ligde zorlu şampiyonluk yarışı.. Akşam oynanacak dev randevu öncesi Bursaspor evinde.. Kazanmak tek amaç.. Taraftar coşkulu..


Soğuk havaya rağmen müthiş bir ambians yaratılmış.. Kimse oturmuyor, tezahüratlarla inliyor bursa Atatürk Stadı.. Rakip ise, hiçbir takım için “çantada keklik” olmayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor..

Beşiktaş – Trabzonspor sınavı öncesinde 48 puanlı Bursaspor kazanmak ve 51 puanlı Trabzonspor ile averajla lider Fenerbahçe’yle dengeye gelmek istiyor.. Geçtiğimiz hafta kazanılan 3 puandan sonra şampiyonluk inancı bir kez daha tazelenmiş durumda.. Taraftar da 3 puanın bir kez daha geleceğine inanıyor..

Takımda Gökçek Vederson ve Volkan Şen maç kadrosunda yok. İki oyuncu da sakatlıkları nedeniyle tribünde.. Vederson’un yerine Mustafa Keçeli, Volkan’ın yerine Altidore ise ilk 11’de.. Kaptan Ömer Erdoğan da yedek soyunmuş durumda. İBB’de ise ligde önceki hafta G.Saray’ı yenmenin, kupada turlamanın keyfinde. Ligdeki rahatlıkları ile Avcı’nın ekibi Bursa’ya rahat gelmenin keyfinde.. İBB’de uzun bir sakatlıktan sonra kupada boy gösteren Holosko, haftalar sonra lig maçında da ilk 11’de..

Maç öncesinde Bursaspor tribünlerinde Sercan Yıldırım’ın gerçekleşmeyen transferi konuşuluyor.. Tribünler Rusya’ya transferi gerçekleşemeyen oyuncularını görünce bağırlarına basıyor, Sercan duygulanıyor ve gözyaşlarına hakim olamıyor. Başkan İbrahim Yazıcı ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam’a da ilgi büyük. Onlar da tribünden gelen daveti kırmıyor. Son dönemde açtıkları pankartlarla adlarından söz ettiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi taraftarları ”Boz Baykuşlar” da formda.. Ofsayt pozisyonunu açıklayan bir pankart ve altında yazan “8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun” yazısı ile yine güldürüyorlar.

Bu keyifli görüntüler ve yağmur eşliğinde maç başlıyor. Ancak yağmur gibi ataklar yok.. Bursaspor maçın başında gole yaklaşıyor. 2. dakikada savunmanın hatasında topla buluşan Miller’ın şutunda Oğuzhan gole izin vermiyor. Yeşil beyazlıların ileri uçta topu Altidore ve Miller’la buluşturma çabaları, İBB’nin orta alandaki baskısı ile başarılı olamıyor. İBB ise çok etkili olduğu kontratak şanlarını iyi kullanamıyor. Tam bir orta saha mücadelesi izleniyor. Tüm yapılanmayanların yapıldığı dakikada ise hem bir gol kaçıyor hem de gol geliyor..

36. dakikada İBB hızlı atağında ceza sahası önünde müsait bir durumda top Tevfik Köse’nin önünde kalıyor, sert şut ise üstten auta gidiyor.. Timsah ise bu pozisyon sonrasında “atamayana atıyor”..
Top Altidore’la buluşturuluyor, Amerikalı vuruyor ama hedefi bulmayan meşin yuvarlak Batalla’nın topuğuna geliyor, Arjantinli ise plase vuruşla ağları buluyor..: 1-0

Amerika kıtası yapımı golle “Teksas” ayağa kalkıyor.. Ertuğrul Sağlam’ın da sevinci görülmeye değer.. Golden sonra yeşil beyazlı taraftarlar coşsa da, takımlar yine coşamıyor ve çok tat vermeyen ilk yarının son düdüğüyle birlikte ev sahibi ekip soyunma odasına 1-0 önde gidiyor.

İkinci yarıya usta teknik adam Avcı hamleyle başlıyor.. Tevfik’in yerine son haftalarda asistleriyle ön plana çıkan Gökhan Ünal oyunda… İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarının başında da Bursaspor etkili bir pozisyon buluyor. Soldan Ozan İpek’in ilk golüne çok yaklaştırdığı Altidore’un arka direkteki kafa vuruşu yan direği sıyırıp auta gidiyor.. 50. dakikada Avcı takıma bir hamle daha yapıyor ve Cihan sağa Martin Kus ise savunmanın ortasına geçiyor.. Fakat 51’de Miller, 52’de ise Altidore’un uzaktan kaleyi denediği şutlar Timsah’ın 2. golü çok istediğinin habercisi.. Avcı ise hamlelerine devam ediyor; 60. dakikada sürpriz gollerin adamı İskender Alın, çok etkili olamayan Holosko’nun yerine oyuna giriyor. Bu değişiklik ilerleyen dakikalarda etkisini gösteriyor..

64’te oyun kurarken top kaybeden İBB’nin verdiği şansı Ozan İpek etkisiz bir şutla kullanamıyor. Ancak aynı dakikada bu kez atamayana atarlar kuralı İstanbul ekibini güldürüyor. Hızlı atakta soldan İbrahim Akın ortalıyor, İskender Alın ceza alanına indiriyor ve sürpriz isim Efe ceza alanında topa dokunup fileleri buluyor.. : 1-1

67. dakikada Abdullah Avcı bu kez zorunlu bir hamle yapıyor.. Sakatlık geçiren Gökhan Ünal yerini Herve Tum’a bırakmak zorunda kalıyor. 73’te yaşanan sakatlıkta İbrahim Öztürk ile Gökhan Süzen yerde kalınca değişiklik hakkı biten Avcı tedirgin olsa da iki oyuncu da oyuna devam ediyor..

Beraberlik golünün ardından Bursaspor şuursuz şekilde saldırmaya başlarken, Büyükşehir Belediye’nin aradığı boş alanlar ve çok sevdiği kontratak şansı kalıyor.. Maçta uzun süredir devam eden “ortada geçen maç” durumu, yerini zevkli dakikalara bırakıyor..

75’te ise bu kez Ertuğrul Sağlam son kozlarını oynamaya başlıyor.. Altidore’un yerine Turgay, Sevensson’un yerine ise Bekir Ozan oyuna dahil oluyor..

79’daki kontratakta İbrahim Akın ceza alanında tehlike yaratıyor, tribünlerin yüreğini ağzına getiren pozisyonda yapılan vuruş kornere gidiyor. 1 dakika sonra daha büyük tehlike yaşanıyor. Bu kez Martin Kus ceza alanında topla buluşuyor, vuruşunda ise direği sıyıran top belki de Timsah’ın kaderini belirliyor..

89’da Kenny Miller sağ çaprazda Batalla’nın pasıyla kaleciyle karşı karşıya topu yan ağlara takmasıyla taraftar saçını başını yoluyor, bu kez de şans İBB’nin yanına geçiyor..

Son anlara doğru İBB direnmeye, Bursaspor tüm hatlarıyla yüklenmeye tribünler ise tedirginleşmeye başlarken, son bölümdeki doldur boşaltta forvet oynayacak Ömer Erdoğan da Ergiç’in yerine oyuna dahil oluyor. Ancak uzatmanın son anında 3 metre mesafeden boş kaleye topu gönderemeyince, tibünden “keşke o top kafasına gelseydi” sesleri yükseliyor..

5 dakika gösterilen uzatma anlarında tüm doldur boşaltlar, tüm baskılar, son çabalar sonuç getirmiyor, kaçan pozisyonlarla birlikte Bursaspor evinde çok kritik 2 puanı da kaçırıp, büyük bir kazanç sağlayacağı haftadan istediğini alamadan ayrılıyor: 1-1

BURSASPOR 1-1 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

Stat: Bursa Atatürk

Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Serdar Akçer, Asım Yusuf Öz

Bursaspor: Ivankov, Svensoon (Dk.76 Bekir Ozan Has), Serdar Aziz, Ali Tandoğan, Mustafa Keçeli, İbrahim Öztürk, Batalla, Ivan Ergiç (Dk. 86 Ömer Erdoğan), Ozan İpek, Altidore (Dk.76 Turgay Bahadır), Kenny Miller

İstanbul B.Belediyespor: Oğuzhan, Mahmut Tekdemir, Can Arat, Marcin Kus, Tevfik Köse (Dk.46 Gökhan Ünal – Dk. 67 Herve Tum), Efe İnanç, Zeki Korkmaz, İbrahim Akın, Cihan Haspolatlı, Gökhan Süzen, Holosko (Dk.60 İskender Alın)

Goller: Dk. 36 Pablo Martin Batalla, Dk. 64 Efe İnanç

Sarı Kartlar: Dk.49 Miller, Dk. 60 Ergiç, dK.76 İbrahim Akın, 90+5 Serdar Aziz

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ