Haber 16

YÖK Başkanı’na soruşturma açıldı!

Sincan Ağır Ceza Mahkemesi, üniversitelere başörtüsü serbest olsun genelgesi gönderen YOK Başkanı hakkında soruşturma açılması kararı verdi. Gözler bir kez daha Sincan Ağır Ceza Mahkemesi’ne çevrildi.

YÖK Başkanı’na soruşturma açıldı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 04 Şubat 2011
  • YÖK Başkanı’na soruşturma açıldı! için yorumlar kapalı
  • 254 KEZ OKUNDU


YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında, ‘başörtüsü’ konusunda İstanbul Üniversitesine (İÜ) gönderilen yazıyla ‘Anayasayı ihlal ve halkı kanunlara uymamaya alenen tahrik’ suçunu işlediği iddiasıyla başlatılan soruşturmada verilen ‘takipsizlik kararı’, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kaldırıldı.


Özcan’ın takipsizlik kararı kaldırıldı

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın verdiği kararda, şikayet konusu eylemin Özcan’ın YÖK başkanlığı göreviyle ilgili olduğu ifade edilerek, soruşturmanın 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun, YÖK Başkanı hakkındaki ceza soruşturma usulünü düzenleyen 53. maddesine göre yapılmadığı kaydedildi.


Kararda, ‘Verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karar hukuktan yoksun olup, hukuka uygun olmadığı, usul ve yasalara da aykırı olduğundan itirazın kabulüyle kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılmasına karar vermek gerekmektedir’ denildi.


Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Ankara İl Sekreteri Osman Erbil, ‘YÖK’ün başörtüsüne ilişkin olarak İÜ’ye gönderdiği yazı nedeniyle Anayasa’yı ihlal ettiği, görevini kötüye kullandığı ve halkı kanunlara uymamaya tahrik suçunu işlediği iddiasıyla’ Özcan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.


SİNCAN AĞIR CEZA MAHKEMESİ

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin Tanrıöver, Özcan hakkında, ‘Kovuşturma açılmasına yer olmadığına’ karar vermiş, Erbil ise bu karara Sincan Ağır Ceza Mahkemesinde itiraz etmişti.


Sincan Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün kayıp trilyon davasında yeniden yargılanması ve Başbakan Erdoğan’ın, Avustralya’da yayın yapan bir radyoya verdiği demeçte şehitler için “kelle” ifadesini kullandığı iddiasıyla açılan davada verilen takipsizlik kararını da bozmuş, suçu ve suçluyu övmek suçundan yargılanmasına karar vermişti.


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu toplantılarında da ismi sık sık gündeme gelen Osman Kaçmaz`ın başkanlığını yaptığı Sincan 1`inci Ağır Ceza Mahkemesi Adalet Bakanlığı müğfettişleri tarafından teftiş edilmişti.


GÜL VE ERDOĞAN’DAN 10’AR BİN TL İSTEMİŞTİ

Mahkeme Başkanı Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan hakkında, kişilik haklarına zarar verdikleri gerekçesiyle 10’ar bin TL’lik tazminat davası açmış, fakat başvurusu reddedilmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ