Haber 16

Yurtta hava durumu

Başta İstanbul olmak üzere birçok kentte pazara kadar aralıklı sağanaklar var.

Yurtta hava durumu
  • İslam / Son Dakika
  • 22 Haziran 2010
  • Yurtta hava durumu için yorumlar kapalı
  • 351 KEZ OKUNDU

İSTANBUL VE ÇEVRELERİNDE RÜZGAR BEKLENİYOR

İstanbul ve İğneada çevrelerinde kuvvetli rüzgar bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ”meteorolojik uyarıda”, İstanbul’un Marmara Denizi sahil kesimindeki ilçelerinde ve Kırklareli İğneada çevrelerinde yağış geçişleri anında kuvvetli rüzgar beklendiği belirtildi. Uyarıda saat 23.50’ye kadar etkili olması beklenen rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

İSTANBUL’DA VE GEBZE ÇEVRELERİNDE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

İstanbul Anadolu yakasında ve Gebze çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ”meteorolojik uyarıda”, İstanbul Anadolu yakasında (Pendik, Tuzla, Kartal, Maltepe) ve Kocaeli Gebze çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Uyarıda sel, dolu, yıldırım, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve batı kesimlerinde aralıklı olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, Batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, ilk saatlerde Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Batı Karadeniz ile İç Anadolu’da batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, bölgenin güney ve doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale) kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde Kütahya ile Ayvalık ve Edremit çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı bulutlu, Isparta ve Burdur çevreleri öğle saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu, bölgenin kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale) aralıklı, Sivas ve Yozgat çevreleri öğle saatlerinde, Kırşehir ile Konya’nın kuzey ilçeleri akşam saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu, iç kesimleri (Çorum, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Artvin) ile Samsun çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzeyi, akşam saatlerinde Kars, Ardahan ve Erzincan çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu geçecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ