Haber 16

Yüzlerce Objektif Gemlik’in Değelerini Fotoğrafladı

Yüzlerce Objektif Gemlik’in Değelerini Fotoğrafladı
  • Kültür-Sanat / Yerel Haberler
  • 05 Ekim 2021
  • Yüzlerce Objektif Gemlik’in Değelerini Fotoğrafladı için yorumlar kapalı
  • 489 KEZ OKUNDU

Onlarca fotoğraf sanatçısı, Gemlik sokaklarını üç gün boyunca karış karış gezerek binlerce yıllık tarihe sahip ilçenin perde arkasında kalmış değerlerini fotoğrafladı.

Gemlik Belediyesi ve Bursa Fotoğraf Sanatları Derneği işbirliği ile düzenlenen “Değerleriyle Gemlik” 1. Fotoğraf Maratonu tamamlandı. Yarışmaya Bursa ve Gemlik olmak üzere İstanbul’dan Konya’ya, Gaziantep’ten Trabzon’a 20 farklı şehirden 163 fotoğraf sanatçısı katıldı.

Cuma, cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşen maratonda fotoğraf sanatçıları ilçemizin temel değerleri olan tarih, tarım, turizm ve ticaret temalarında binlerce fotoğraf çektiler. Pazar günü saat 18.00’de fotoğraf çekimleri sona erdi. Eserler, fotoğraf sanatçıları Alper Keskin, Ahmet Sungur, Duygu Kaşıkçı, Erdal Kınacı, Galip Çetiner, Mehmet Turgut, Serpil Savaş ve Fahrettin Beceren’den oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflar 8 Ekim’de açıklanacak. Birinci olan fotoğraf 10 bin, ikinci olan fotoğraf 7 bin 500, üçüncü olan fotoğraf 5 bin, sergilenmeye değer görülen fotoğraflar ise 500 lira ile ödüllendirilecek.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik’e gelerek üç gün boyunca ilçede fotoğraf çeken tüm sanatçılara teşekkür etti. Fotoğraf Maratonu’nun Gemlik’e farklı bakış açılarını gözler önüne serdiğini söyleyen Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Çeşitli şekillerde gündeme gelen fotoğraf konusunu, bu yıl maraton uygulamasıyla farklı şekilde ele aldık. Belediyemiz ve BUSFAD işbirliği ile düzenlenen bu etkinlikte, her zaman geçtiğimiz sokaklar, köy meydanları, ağaçlarımız, yollarımızı farklı bakış açılarından göreceğiz. Fotoğraf yarışması 8 Ekim tarihinde sonuçlanacak. Tüm sanatçılarımıza katılımları için teşekkür ediyor, gelecek yarışmalarda yeniden bir araya gelmeyi diliyoruz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ