Haber 16

84 yaşında genel başkan oldu!

84 yaşında Genel Başkanlığa seçilen Erbakan, teşekkür konuşmasında görevi neden kabul ettiğini açıkladı. ‘”Bizde vazife istenmez verilir” diyen Erbakan, kongreyi Milli Nizam Partisi kongrelerine benzetti.

84 yaşında genel başkan oldu!
  • Politika / Son Dakika
  • 17 Ekim 2010
  • 84 yaşında genel başkan oldu! için yorumlar kapalı
  • 279 KEZ OKUNDU

Erbakan, ”Bizde vazife istenmez verilir, vazifenin teklifini hazırlayan arkadaşlar çok iyi bilirler ki tek kelime kendilerine söylenmemiştir, tamamen hür iradeleriyle, kalplerinde ne varsa onu ortaya koymuşlardır. Ben de o kardeşlerimizin aldığı kararın en hayırlısı olduğu düşüncesiyle kabul ettim” dedi.

Erbakan, kongrede genel başkanlığa seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasına, kongreye katılanlara teşekkür ederek başladı.


Tarihi bir gün yaşadıklarını belirten Erbakan, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Kongreyi ”muhteşem” olarak niteleyen Erbakan, eşsiz bir coşku yaşandığını belirterek ”Bizim camiamızın çelikleşmiş tek vücut olduğunu gördük” dedi.


Erbakan, bir başlangıç olarak gördükleri bu kongreyi Milli Nizam Partisi (MNP) kongrelerine benzetti ve ”Tıpkı 41 sene evvel Milli Nizam kongresindeki aynı heyecanı, şevki, coşkuyu burada bir kez daha gördük” görüşünü dile getirdi.


”Kendi partimize kavuştuk” diyen Erbakan, kongre ile partililerin kafasındaki genel başkanın kim olacağına yönelik soruların da yanıtlanmış olduğunu kaydetti.


Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü:


”Diğer bir gerçek şu ki televizyonlar bu kongreyi bütün Türkiye’ye verdiler. Bunu izleyen herkes ‘Ah keşke biz de onlarla birlikte olabilseydik’ demişlerdir.


Bizde vazife istenmez verilir, vazifenin teklifini hazırlayan arkadaşlar çok iyi bilirler ki tek kelime kendilerine söylenmemiştir, tamamen hür iradeleriyle, kalplerinde ne varsa onu ortaya koymuşlardır. Ben de o kardeşlerimizin aldığı kararın en hayırlısı olduğu düşüncesiyle kabul ettim.”


Kendisine delegelerin 5 görev verdiğini bildiren Erbakan, bunları; şuurlanma çelikleşme, görevlerin yapılması, Milli Görüş kuruluşlarını tamamlama ve 2011 seçimlere yönelik çalışmanın yapılabilmesi olarak bildirdi.


Erbakan, delegelerin ”Hocam ne yap ne yap bizi iktidara getir” diyerek kendisine görev vermediklerini ifade ederek ‘(‘Bütün insanlığın saadeti için yeniden büyük Türkiye için adil düzeni anlatma, kur diye yeni bir dünya kur) diye bana görev verdiler” dedi.


-”YALIN AYAK EKMEK KAMYONUNUN ARKASINDA KOŞAN ÇOCUĞUN BİR DAHA KOŞMAMASI İÇİN”-


Necmettin Erbakan, kendisine görev verilmesinin başka bir nedeninin ise ”Yalın ayak ekmek kamyonunun arkasında koşan çocuğun bir daha koşmaması için” olduğunu söyledi. Erbakan’ın cümlesini kurduğu sırada gözyaşlarını tutmakta zorlandığı görüldü.


Erbakan, bu duygu ve düşüncelerle 3. şahlanışı fiilen başlattıklarını ifade ederek, ”Kongreden sonra ilk hedefimiz iktidardır. Allah nasip ederse bundan sonraki kongremizi iktidar partisi olarak yapacağız. Sizi bu düşüncelerle siperlerinize gönderiyorum” diye konuştu.


”Biz partiyi iktidara taşımanın ustasıyız, kısa zamanda iktidar olacağımıza inanıcımız tamdır, Allah’ın izniyle büyük sıçrama yapacağız” diyen Erbakan, Türkiye’nin 1000 yıldır büyük devlet olduğunu, yeniden büyük Türkiye için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.


Erbakan’ın konuşmasının ardından Divan Başkanı Yasin Hatipoğlu, kongrenin tamamlandığını duyurdu.


Necmettin Erbakan, GİK üyeleri ile yarın parti genel merkezinin bahçesinde bulunan Hamidiye Camisi’nde birlikte kılacakları öğle namazının ardından ilk toplantısını gerçekleştirecek.


-KONGREDEN NOTLAR-


Kongre için 81 ilden çok sayıda partili sabah saatlerinden itibaren kongrenin yapıldığı Atatürk Spor Salonu’na geldi. Yoğun katılım nedeniyle Erbakan’ın konuşmasının izlenmesi için dışarıya dev ekranlar kuruldu. Salona giremeyen partililer kongreyi bu ekranlardan takip etti.


Erbakan’ın salona ilk gelişinde yaptığı konuşmada her yaşta partilinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.


Yaklaşık 1200 delegenin oy kullanması gerekirken, Numan Kurtulmuş ile birlikte hareket eden bir grup delege oy kullanmaya gelmedi. Delegelerden sadece 687’si oy kullandı.


Erbakan’ın, genel başkanlığa seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasını divan üyeleri ve delegeler ayakta dinledi. Konuşma sırasında partililer, ”Asrın lideri Erbakan ile ileri”, ”Vur vur inlesin siyonistler dinlesin” ve ”Hoca nerede biz oradayız” sloganları attı.


-NECMETTİN ERBAKAN’IN ÖZGEÇMİŞİ-


Necmettin Erbakan, 29 Ekim 1926’da Sinop’ta doğdu. İlkokula Kayseri Cumhuriyet İlkokulunda başlayan Erbakan, babasının Trabzon’a tayin olması nedeniyle ilköğrenimini burada tamamladı. Ortaöğrenimini İstanbul Erkek Lisesi’nde bitirdi. 1948’de İTÜ Makine Fakültesi’nden mezun olan Erbakan, aynı yıl burada asistan olarak göreve başladı.


1965’te profesör olan Erbakan, 1966’da Odalar Birliği Sanayi Dairesi Başkanlığı’na getirildi. Daha sonra Genel Sekreter olan Erbakan, 1968 Mayısında Odalar Birliği İdare Heyeti Üyesi, bir yıl sonra da Odalar Birliği Başkanı oldu. 1969 seçimlerinde Konya’dan bağımsız olarak adaylığını koydu ve seçilerek TBMM’ye girdi. Necmettin Erbakan, 24 Ocak 1970’de Milli Nizam Partisi’ni (MNP) kurdu. Parti, Nisan 1971’de kapatıldı. 11 Ekim 1972’de kurulan Milli Selamet Partisi (MSP) ise Erbakan başkanlığında girdiği 1973 seçimlerinde 51 parlamenterle TBMM’ye girdi.


MSP-CHP koalisyonunda Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Erbakan, bu hükümetin 1974 yılı başında bozulmasının ardından kurulan dörtlü koalisyonda da yine Başbakan Yardımcılığı ve Ekonomik Kurul Başkanlığı görevlerini üstlendi. 5 Haziran 1977 seçimlerinden sonra oluşturulan 3’lü koalisyonda da bu görevini sürdüren Erbakan ve liderliğini yaptığı MSP, böylece toplam 4 yıl süreyle hükümet ortağı oldu. 1978 yılı başından 12 Eylül 1980’e kadar muhalefette kalan MSP’nin Genel Başkanlığını yürüten Erbakan, Eylül 1987’deki referandumla yeniden siyasi haklarını elde etti.


Erbakan, 19 Temmuz 1983 tarihinde kurulan Refah Partisi’nin 11 Ekim 1987 tarihinde yapılan kongresinde oybirliğiyle Genel Başkanlığa seçildi. 20 Ekim 1991 seçimlerinde Konya’dan Milletvekili seçilen Necmettin Erbakan, 24 Aralık 1995 genel seçimlerinde de tekrar Konya’dan milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi.


Erbakan, 28 Haziran 1996’da Başbakan olarak RP-DYP koalisyon hükümetini kurdu. 21 Mayıs 1997’de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, RP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu ve parti Ocak 1998’de kapatıldı. Yüksek Mahkemenin RP’nin kapatılmasına ilişkin kararı ile birlikte Erbakan’a 5 yıl süreyle siyasi yasak getirildi.


5 yıllık siyasi yasağı Şubat 2003’te sona eren Erbakan, 11 Mayıs 2003’te Saadet Partisi 1. Olağan Büyük Kongresi’nde Genel Başkanlığa seçildi.


Erbakan, kamuoyunda ”Kayıp Trilyon” davası olarak bilinen davada, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 Mart 2002’de ”özel evrakta sahtecilik” suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum oldu. Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Erbakan’ın cezasını onadı.


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ”Kayıp Trilyon Davası”nda mahkum olan ve mahkumiyet kararları kesinleşen Erbakan dahil 6 kişinin parti üyeliğinden çıkarılması ve partideki organlardaki görevlerine son verilmesini isteyince Erbakan, 30 Ocak 2004’te Saadet Partisi Genel Başkanlığından ve parti üyeliğinden ayrıldı.


Ankara Numune Hastanesinden aldığı sağlık raporu doğrultusunda infazı ertelen Erbakan’ın ”Kayıp Trilyon” davasında aldığı hapis cezası TCK’da yapılan değişiklik uyarınca ev hapsine çevrildi. Erbakan ev hapsini çekerken  Adli Tıp Kurumunun ”sürekli hastalık” raporu doğrultusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 19 Ağustos 2008’de affedildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ