Haber 16

Adalet Bakanlığı’ndan iş müjdesi!

Adalet Bakanlığı, sözleşmeli ve kadrolu çalıştırmak üzere infaz ve koruma memuru, ceza infaz kurumu kâtibi, şoför, teknisyen, aşçı ve kaloriferci alacak.

  • Ekonomi / Son Dakika
  • 27 Aralık 2009
  • Adalet Bakanlığı’ndan iş müjdesi! için yorumlar kapalı
  • 345 KEZ OKUNDU

Adalet Bakanlığı, sözleşmeli ve kadrolu çalıştırmak üzere infaz ve koruma memuru, ceza infaz kurumu kâtibi, şoför, teknisyen, aşçı ve kaloriferci alacak.

Merkezi sınavda en az 70 puan alıp başvuranlar arasından en yüksek puandan başlamak üzere infaz ve koruma memuru kadro sayısının 10 katı; şoför, teknisyen, kaloriferci ve aşçı kadro sayısının 5 katı; ceza infaz kurumu kâtipliği için kadro sayısınca aday çağrılarak 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 114/1-a/1’inci bendinde yer alanlara öncelik tanımak kaydıyla adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarınca sözleşmeli pozisyonlar ve kadrolu unvanlar için ayrı ayrı olmak üzere sözlü sınavı yapılacak. Ceza infaz kurumu katipleri için uygulamalı ve tüm unvanlar için sözlü sınav sonucuna göre açıktan atama ve yerleştirme gerçekleştirilecek.

657 sayılı Kanun’un 4/B maddesine göre sözleşmeli çalıştırmak üzere 2 bin infaz ve koruma memuru, bu alıma ek olarak kadrolu çalıştırmak üzere 424 infaz ve koruma memuru, 100 ceza infaz kurumu kâtibi, 50 şoför, 25 teknisyen, 25 aşçı ve 20 kaloriferci alınacak.

Başvurularda lisans mezunları için 2008 KPSSP3, önlisans mezunları için 2008 KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2008 KPSSP94 puanı esas alınmak kaydıyla Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranacak. Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olunmaması da isteniyor.
Ceza İnfaz Kurumu katip kadrolarına atanabilmek için ise fakülte veya yüksek okulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksek okulları, meslek yüksek okullarının adalet bölümü, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olunması gerekiyor. Sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan veya örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecek.

Sözleşmeli personel kurumlar arası naklen yer değişikliği yapamayacak. Sözleşmeli infaz ve koruma memurluğu pozisyonları, sınav izni verilen yerlerin ihtiyaçları göz önüne alınarak belirlendiğinden; söz konusu pozisyonlara müracaat edeceklerin sınava başvuru tarihinden önceki mazeretleri kurum içi naklen atamaya esas alınmayacak.

Bakanlar Kurulu kararına göre bu pozisyonlarda çalıştırılanların naklen atanmaları çok özel şartlara bağlandığından, ilgililerin ileride mağduriyete uğramamaları açısından (eş, sağlık gibi mazeretler) durumlarına en uygun adalet komisyonuna başvurmaları gerekiyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ