Haber 16

Ahmedinecad’ın konvoyuna bomba!

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’ın konvoyuna bombalı saldırı düzenlendi. Saldırgan kıskıvrak yakalandı.

Ahmedinecad’ın konvoyuna bomba!
  • Dünya / Son Dakika
  • 04 Ağustos 2010
  • Ahmedinecad’ın konvoyuna bomba! için yorumlar kapalı
  • 293 KEZ OKUNDU


Lübnan’daki Future TV, İran Devlet Başkanlığına dayanarak verdiği haberde, İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad’ın bulunduğu konvoya saldırı düzenlendiğini duyurdu. İran devlet televizyonu Press TV, Ahmedinejad’ın makamının, saldırıyı yalanladığını açıkladı.


Haberde, Ahmedinejad bugün Hamedan kentinde halka hitap etmek üzere kafilesiyle yol alırken, konvoya el bombası atıldığı bildirildi.


Ahmedinejad’ın “yaralanmadığı” belirtilen haber hakkında, İran hükümeti yetkilileri henüz açıklama yapmadı. Amedinejad’ın ülkenin batı orta kesiminde Hamedanlılara hitaben konuşması, İran devlet televizyonunca canlı yayımlandı. Saldırgan yakalandı, olayda yaralanlar oldu.


KHABARONLINE: “EL BOMBASI AHMEDİNEJAD’IN 100 METRE YAKININDA PATLADI”


İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Hamedan kentine giren konvoyuna atılan “el yapımı” el bombasının, İran liderinin 100 metre yakınında patladığı belirtildi.


İran internet sitesi “khabaronline.ir”nin haberine göre, el bombasını atan saldırgan anında yakalanırken, yaralananların olduğu patlamadan sonra yoğun duman yükseldi.


Ahmedinejad saldırıdan sonra Hamedan stadyumunda halka hitap etti, ancak saldırıya değinmedi.


İran devlet televizyonunca canlı yayımlanan Ahmedinejad’ın Hamedan konuşmasının ardından İran Cumhurbaşkanlığı yetkilisi saldırıyı doğrulamıştı.


İşte suikast anı! 5

HALKA HİTAP ETTİ

İran Cumhurbaşkanlığından bir kaynak, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın bulunduğu konvoya saldırı düzenlendiğini doğruladı. Kaynak, saldırıda Ahmedinejad’ın yaralanmadığını, ancak konvoyda bulunan bazı kişilerin yaralandığını söyledi. İran devlet televizyonu da, saldırıdan sonra Ahmedinejad’ın, Hamedan stadyumunda halka hitap ettiğini ve saldırıya değinmediğini duyurdu.

SALDIRI YALANLANDI

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın konvoyuna saldırı düzenlendiği yalanladı. İran devlet televizyonu Press TV, Ahmedinejad’ın makamının, saldırıyı yalanladığını duyurdu.

İran internet sitesi “khabaronline.ir”, İran Cumhurbaşkanı’nın konvoyuna Hamedan kentine giderken el yapımı bomba atıldığını bildirmişti.


AFP’nin haberine göre de cumhurbaşkanlığı basın ve halkla ilişkiler yetkilisi, bunun sadece bir maytap olduğunu belirterek, olayla ilgili daha sonra açıklama yapılacağını söyledi.


SALDIRI OLUP OLMADIĞI VE OLAYIN AYRINTILARI HAKKINDA İRAN BASININDAN ÇELİŞKİLİ HABERLER GELİYOR


İran’da Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın konvoyu yakınında bir patlama veya bir saldırı olup olmadığına ilişkin çelişkili haberler veriliyor.


Muhafazakar internet sitesi “khabaronline.ir”, Hamedan kentine giderken Ahmedinejad’ın konvoyu yakınında bir el bombasının patladığını, Cumhurbaşkanının suikast girişiminden kurtulduğunu yazdı.


Site, Ahmedinejad’ın otomobilinin patlama yerinden 100 metre kadar uzakta bulunduğunu, saldırıyla ilgili bir kişinin gözaltına aldığını bildirdi.


Devlet televizyonu ise bir süre sonra bu haberi yalanlarken, diğer basın kuruluşları bölgede bir patlama olduğunu bildirdiler, ancak bunun nedeni hakkında çelişkili açıklamalar verdiler. Bazıları bunun fişek olduğunu duyurdular.


İngilizce yayın yapan resmi Press TV, Ahmedinejad’ın makamından bir kaynağın haberi kesinlikle yalanladığını ve “böyle bir saldırı olmadı” dediğini duyurdu.


Olayın ayrıntıları hakkında da çelişkili haberler yayımlandı. Yarı resmi Fars haber ajansı, cumhurbaşkanının konvoyunun geçtiği yola bir el bombası atıldığını, ancak bunun konvoy geçtikten sonra olduğunu bildirdi.


Hükümete ait Borna haber ajansı ise birilerinin konvoy geçtikten sonra fişek attığını bildirdi.


Yarı resmi İsna ajansı, konvoydan onlarca metre uzakta bir dumanın yükseldiğini gösteren bir fotoğraf servise koydu, ancak dumanın kaynağı hakkında açıklama yapmadı.


Ahmedinejad pazartesi günü yaptığı konuşmada, İsrail’in kendisine suikast düzenlemeleri için ajanlarını gönderdiğini söylemişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ