Haber 16

‘Aile imamlığı’ projesi başlatıldı

Din görevlileri evleri ziyaret edip, aile fertlerine dini konularda bilgi verecek…

‘Aile imamlığı’ projesi başlatıldı
  • Son Dakika / Yerel Haberler
  • 09 Mart 2011
  • ‘Aile imamlığı’ projesi başlatıldı için yorumlar kapalı
  • 327 KEZ OKUNDU


‘Aile hekimimizden’ sonra şimdi de ‘aile imamımız’ da olacak. Adana’nın Sarıçam ilçesinde başlatılan ‘Aile İmamlığı’ uygulamasında din görevlileri, ailelere dini konularda bilgi verirken dert ve sorunlarıyla da ilgilenecek.


Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı, ‘Aile İmamlığı’ projesinin uygulanmasına başlanmasıyla ilgili Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat açıklama yaptı. ‘Aile İmamlığı’ projesinin, imamı yalnız camide namaz kıldırma, ezan okuma görevlisi değil, çevredeki insanların dertleriyle dertlenen, onların sıkıntılarını gidermeye çalışan, ilgilenen görevliler olmalarını sağlamak açısından önemli olduğunu belirten Müftü Canbolat, din görevlilerinin ev ev dolaşıp, vatandaşın sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi.


CAMİYE GELMEYİ TEŞVİK EDECEKLER
Müftü Canbolat, “Arkadaşlarımız mahallede fakir varsa tespit etmeli, hasta varsa ziyaret edilmeli, cenaze varsa taziye ile ilgili görevler yerine getirilmeli. Kur’an-ı Kerim okunmalı. Camiye gelmeye teşvik etmeli. Sırf camiye gelenlerle yetinip, cami dışındakileri ihmal edemeyiz” dedi.


EVLERE ZİYARETLER BAŞLADI
Sarıçam İlçe Müftüsü Murat Demir, vaiz, mahalle imamı ve cami dernek başkanından oluşan heyet, aileleri evlerinde ziyaret ediyor. Dini konuların yanı sıra alkol, sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların zararlarına karşı da bilgi veriyor. Sarıçam İlçe Müftüsü Demir, Vaize Sümeyra Budak, mahalle imamı ve cami dernek başkanından oluşan heyet, mahalledeki Mustafa-Şerife Kaçar çiftinin evine misafir oldu. Müftü Demir, Türkiye’de ilk defa ?Aile imamlığı’ projesini 2 yıl önce kendilerinin başlattığını ifade ederek, “Çalışmalarımız devam ediyor. İmamlarımız, artık sadece namaz kıldırmayacak, bulundukları mahallenin sorunlarını dinleyecek, aileleri acı ve tatlı günlerinde yalnız bırakmayacak. Amacımız, İslam dinini en sağlıklı şekilde topluma anlatmak. Çalmadık kapı bırakmayacağız” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ