Haber 16

Ak parti’den Uludere açıklaması Canlı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ak Parti MKYK toplantısı sonrası açıklama yapıyor. Çelik, toplantıya Uludere’deki elim olayın damga vurduğunu açıkladı.

Ak parti’den Uludere açıklaması Canlı
  • Gündem / Son Dakika
  • 29 Aralık 2011
  • Ak parti’den Uludere açıklaması Canlı için yorumlar kapalı
  • 216 KEZ OKUNDU

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ak Parti MKYK toplantısı sonrası açıklama yapıyor.

Çelik, Irak sınırında meydana gelen olayla ilgili, ”Türkiye bir hukuk devletidir. Yapılan bir hata varsa, hukuk devleti mantığı içinde bu tespit edilecektir. Bunun gereği neyse bu yapılacaktır. Bu insanların ilk gelen bilgilere göre terörist olmadıkları kaçakçılık yaptıkları tespit edilmiştir” dedi.

Çelik’in açıklamaları şöyleydi;

Şırnak Uludere ilçesinde yaşanan nahoş olay toplantımızda önemli gündem maddesi olmuştur.

İnsansız hava araçlarının tespiti sonucu bu insanlara terörist zannedilmesi sonucu saldırı düzenlenmiştir. Kesin ve net bilgilere idari ve adli soruşturmalar sıonucunda ulaşacağız. Burada bir hata varsa gereği yapılacaktır.

İlk tespitler ölen insanların terörist olmadığı yönünde… Akılcı olan idari ve adli soruşturmanın bitmesini beklemektir. Burada bir kasıty sözkonusu değildir. Bunu 33 kurşuna benzetmek art niyetli açıklamalardır.

Örtbas edilmeyecektir. Araştırma sonrası hukuk neyi gerektiriyorsa o yapılacaktır. Burada bir kasıt yok. Belki bir operasyon kazasından söz edilebilir. Araştırma sonrası hukuk neyi gerektiriyorsa yapılacaktır.

Partimiz adına üzüntülerimi ifade etmek istiyorum.

Bu ülkede terör devam ettiği sürece terörle mücadele sürecektir. Bu fitne bitene kadar, bu olaylar sona erene kadar silahlı güçlerimiz mücadelesini sürüdürecektir.

Sabahtan beri Sayın Başbakan gerekli mercilerle görüşmüş tüm bilgileri almıştır. Bu görüşnmeler ışığında şu anda bu açıklamaları yapabiliyorum. Başbakanımız hayatını kaybedenlerin naaşlarının Malatya’da adli tıpa getirilmemesi talimatı vermiştir. Adli tıpın Şırnak’a taşınmasını istemiştir.

Bunun yanında silahlı güçlerimiz sırtında yumurta küfesi varmış gibi mücadelesini sürdürmelidir. Silahlı güçlerimiz teröre karşı şahin, halkına karşı güvercin edasında olmalı. Umuyoruz ki bu elim olaylar bir daha yaşanmaz.

Bu olaylarda provakasyon yapmaya, insanları sokağa dökülmeye kalkışmak, tahrik etmek daha fazla canın yanması anlamına gelmektedir. Sağduyuyla hareket ederek başka canların yanmamasını sağlamak görervimiz olmalıdır. Kepenk kapatarak, halkı kışkırtarak bir yere varamazsınız. Her böyle durumda zaten zor durumda olan bölge esnafını daha zor durumda bırakacaktır. Ben zaten oradaki esnafın kendi istekleri doğrultusunda kepenk kapatmadıklarını biliyorum.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ