Haber 16

Akdenize 90 yolculu uçak düştü

Etiyopya Havayollarına ait Boeing 737-800 tipi uçak, Beyrut’tan Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’ya gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra Akdeniz’e düştü.

Akdenize 90 yolculu uçak düştü
  • Dünya / Son Dakika
  • 25 Ocak 2010
  • Akdenize 90 yolculu uçak düştü için yorumlar kapalı
  • 336 KEZ OKUNDU


Beyrut Havalanı’ndan yerel saate göre 02:10 ‘da Addis Ababa’ya  gitmek üzere kalkan Etiyopya Havayolları’na ait uçak Akdeniz’e düştü. Beyrut Havalanı yetkililerinden alınan bilgiye göre uçak kalkışından 45 dakika sonra radardan kayboldu.


Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havaalanı’ndan Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’ya gitmek üzere kalktıktan kısa bir süre sonra radarda kaybolan Etiyopya Havayolları’na ait uçağın düştüğü yetkililerce de teyit edildi.


Lübnan hava ulaşım ve güvenlik yetkilileri, yerel saatle 02.00 sularında havalanan Boeing 737-800 tipi uçağın kısa bir süre sonra, içindeki yaklaşık 90 kişiyle birlikte Akdeniz’e düştüğünü bildirdiler.


Uçağın güçlü rüzgar ve yoğun yağmur altında havalandığına işaret eden yetkililer, uçaktaki yolculardan 50’sinin Lübnanlı,birer İngiliz, Kanada ve Rus vatandaşının dışındaki yolcuların ise Etiyopyalı olduğunu belirttiler.


Yetkililer, uçuş planına göre uçakta 82 yolcu ve 8 mürettebat bulunduğunu ifade ederek, olayın terörle bağlantılı olduğunun düşünülmediğini, kötü hava koşullarının kazaya yol açmış olabileceğini bildirdiler.


Lübnanlı yetkililer ayrıca, uçağın düştüğü yerin belirlenmesi amacıyla gemilerle arama çalışmalarının başlatıldığını kaydettiler.


Kazanın duyulmasının ardından üst düzey bazı yetkililer ile bazı yolcu yakınları havaalanına geldi.


Devlet kuruluşu olan Etiyopya Havayolları, kısa bir süre önce kendisini Afrika hava trafiğinin önemli aktörlerinden biri olduğunu açıklayarak, Asya kıtasına yönelik uçuşlarını arttırmıştı.


Etiyopya Havayolları’ndan son yapılan açıklamada, toplam değeri 767 milyon doları bulan Boeing 737-800 tipi uçaklardan 10 adet sipariş edildiği belirtilmişti.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ