Haber 16

Antalya’nın havası Kartal’ı bozdu:1-1

1 saatlik uyutan bir mücadele, ardından gelen Gaziantepspor golü, Beşiktaş’ı uyandırdı, maçı hareketlendirdi.. Ali Kuçik skora dengeyi getirdi ama Karcemarskas Kartal’ın yarışta kalmasına izin vermedi..

Antalya’nın havası Kartal’ı bozdu:1-1
  • Son Dakika / Spor
  • 19 Aralık 2010
  • Antalya’nın havası Kartal’ı bozdu:1-1 için yorumlar kapalı
  • 256 KEZ OKUNDU

Eskişehirspor yenilgisiyle zirve yarışında ağır yara alan Beşiktaş, cezası nedeniyle Antalya’da seyircisiz Gaziantepspor maçıyla devre arasına girdi. maç öncesi Trabzonspor kazanınca fark 15 puana çıkmış. Üzerindeki diğer takımlar Bursaspor, Fenerbahçe ve Kayserispor da devreyi galibiyetle kapatmış. Tüm bunları düşündüğünüzde Beşiktaş için galibiyet hedeften çok zorunluluk haline gelmiş. Rahat bir konumda bulunan Gaziantepspor ise devre arasına mutlu girmek istiyor.


Beşiktaş bu kritik maç öncesi sıkıntılı. Orta alanın iki kilit isminden Guti cezası, Ernst ise sakatlığı nedeniyle kadroda yok. İki yıldızının yokluğunda Schuster, orta göbeği Fink, Aurelio ve Tabata’ya emanet etmiş durumda. Kanatlarda Quaresma ve Ali Kuçik ileri uçta ise Nobre.


Futbolu güzelleştiren seyirciden yoksun oynanan karşılaşmada futbolcular da sanki tatil havasındaydılar. Birkaç cılız atak ve uzaktan atılan etkisiz şutlar dışında dikkate değer olayın yaşanmadığı ilk yarıda takımlar daha çok duran toplardan etkili olmaya çalıştı. Bu toplardan en önemlisini ise 2. dakikada Beşiktaş kullandı. Sol kanattan Tabata’nın doğrudan kaleye kullandığı frikikte kaleci Karcemarskas topu kornere çelmeyi başardı.


Maçın ilk önemli pozisyonu 52. dakikada yaşandı. Nobre’nin ceza sahası sağ çaprazında buluşan Ali Kuçik, rakibinden kurtulup açısını düzelttikten sonra vuruşunu yaptı, Karcemarskas topu kornere çeldi.


59. dakikada duran top sonrası Gaziantepspor öne geçti. Ceza yayın gerisinde kazanılan frikikte Julio Cesar’ın sert vuruşunu kaleci Cenk çeldi. Dönen topu Olcan filelere gönderdi.


65. dakikada Beşiktaş beraberliği sağladı. Sağdan ceza sahasına yapılan ortada Quaresma’nın kafa vuruşu önündeki savunmadan döndü. Altıpas önünde boşta kalan ve uzaklaştırılamayan topu Ali Kuçik ağlara gönderdi. Bu gol; genç oyuncunun ligde attığı ilk gol de oldu.


73. dakikada Gaziantepspor yeniden öne geçmeye çok yaklaştı. Soldan Olcan’ın ceza sahasına ortasına arka direkte Julio Cesar ceza alanında kafayı vurdu, yerden eken topu Cenk karşıladı, dönen topu defans uzaklaştırdı.


78. dakikada bu kez Beşiktaş sağ kanattan etkili geldi. Çizgiye kadar inen Hibert’in ortasında penaltı noktası önünden Nobre’nin yaptığı kafa vuruşu üstten auta gitti.
Bu pozisyonun iki daki sonra yine sağ kanattan gol aradı Beşiktaş. Rakibinden kurtulun Quaresma’nın ortasına kimse kafayı vuramadı.


85. dakikada Beşiktaş kalecisi Cenk kritik bir müdahalede bulundu. Gaziantepspor atağında savunmanın arkasına atılan derin pasa Olcan hareketlendi. Kalesini terkeden Cenk, ceza sahası dışında rakibinden önce topu ayaklarıyla uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.


89. dakikada Beşiktaş inanılmaz bir gol kaçırdı. Ceza alanında Tabata’nın vuruşu solda Quaresma’ya geldi. Portekizli dar açıdan vurdu kaleci çeldi, dönen topa kafayla vurdu Zurita topu çizgiden çıkarttı. Dönen topa Aurelio gelişine vurdu bu kez de Emre Güngör çizgi önünde topu karşıladı. 90. dakikada Beşiktaş gole bir kez daha yaklaştı. Nobre’nin pasıyla cezası sağ köşesinde buluşan Fink’in vuruşunda Karcemarskas bir kez daha gole izin vermedi.


BEŞİKTAŞ: 1 – GAZİANTEPSPOR: 1


Stat:Mardan
Hakemler:Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Emre Kan
Beşiktaş:Cenk, İsmail Köybaşı, Fink, Quaresma, Hilbert, Nobre, Tabata, İbrahim Toraman, Ersan, Ali (Dk. 85 Erhan Güven), Mehmet Aurelio
Gaziantepspor:Karcemarskas, Yalçın, Elyasa, Emre Güngör, Murat, Ivan De Souza, Serdar Kurtuluş, Olcan (Dk. 90 Ferdi), Orhan (Dk. 56 Zurita), Popov, Julio Cesar (Dk. 82 Beto)
Gol: Dk. 59 Olcan (Gaziantepspor), Dk. 65 Ali Kuçik (Beşiktaş)
Sarı kart:Dk. 36 Emre Güngör (Gaziantepspor)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ