Haber 16

Aşırı Terleme.

Şişmanlık : Aşırı kilolusunuz ve çok terliyorsunuz. Bu kadar çok kiloyu taşımak vücudunuzu zora sokar;

  • Sağlık / Son Dakika
  • 30 Kasım 2015
  • Aşırı Terleme. için yorumlar kapalı
  • 300 KEZ OKUNDU

Şişmanlık : Aşırı kilolusunuz ve çok terliyorsunuz. Bu kadar çok kiloyu taşımak vücudunuzu zora sokar; o kadar ki, günlük faaliyetler bile aşırı terlemeye yol açabilir. Kilo vermenin büyük yararı vardır.

Menopoz : Yaşınız 38’i geçti ve adetleriniz düzensizleşti. Aniden ateş bastığını ve aşırı terlediğinizi fark ediyorsunuz. Geceleri de ter nöbeti gelebilir. Sıcak basması denen bu nöbetler ve gece terlemeleri menopoz açısından tümüyle normal belirtilerdir. Bazı kadınlar bunu kabullenir, bazıları ise mümkün olan çeşitli tedavilere yönelir. Belirtilerinizi doktorunuza gittiğinizde anlatın.

Hipertiroidizm : Aşırı terle birlikte açıklanamaz şekilde kilo verdiniz, iştahınız arttı, güçsüzlük veya titreme var. gözleriniz çukurlaştı ve/veya kalp atışlarınız hızlandı. Gerektiği gibi tedavi edildiği sürece bu durum tehlikeli değildir.

Kendiniz Ne Yapabilirsiniz?

Ter vücut ısısını düzenlemenin doğal mekanizmasıdır. Bazı insanlar fazla terler. Bunlardan biriyseniz, bunda kötü bir şey yoktur. Ancak sorunu azaltmak ve rahat etmek için pek çok şey yapabilirsiniz.

Ter emen ve hava dolaşımına olanak tanıyan keten türü doğal, hafif ve bol giysiler giyin. Suni ipek, naylon veya polyester gibi yapay iplikli kumaşlardan uzak durun.

Ter önleyici madde içeren bir deodoran (her deodoranda bu yoktur) kullanın. Mum deodoran kullanın; bunlar spreylere oranla daha etkilidir. Deodoranı kullanmadan önce iyice kurulanın; nem deodoranın etkisini azaltır. Deodoran, ayaklar, avuç içleri ve alın da dahil, vücudun terleyen her yerine uygulanabilir.
Sorunlu vücut bölgelerini (avuç içlerini) 30 dakika soğuk suya batırın. Bu 3 saat terlemeyi önler. Sıcak ve baharatlı yiyeceklerden kaçının.
Sigara içmeyin; alkol kullanıyorsanız, az için; her ikisi de terlemeyi artırır.
Sorununuz ciddiyse ve bütün kendi kendine tedavi yöntemleri etkili olmazsa. İyontoforezi deneyin. Bu teknikte sorunlu bölgelere hafif elektrik akımı uygulanır. Buna yarayan drionik adlı alet reçetesiz satılır. Sağlık uzmanına ya da doktora danışın ve bunu uygulamalarını isteyin.

Önleme

Günde en az bir kere duş yapın. Bu ter sorununuzu gidermez, ama en azından hoş olmayan kokunun yok edilmesini sağlar.

Öteki Nedenler
Sıcak ve nemli hava
Fiziksel zorlanma
Ateş
Bunaltı veya stres
Ergenlik
İlacın yan etkisi
Alkol kullanımı
Alkol bırakma
Aspirin kullanımı
Zatürree
Enfeksiyon
Kalp hastalığı
Karaciğer hastalığı

Çocuğunuzun Tedavisi

Çocuğunuzun aşırı terden şikayet eden bir ergense, ona buluğ çağındaki ter bezi büyümesinin özellikle kolların alt kısmında terleme yaptığını söyleyin. Ona bunun tümüyle normal bir şey olduğunu ve utanması için hiçbir neden bulunmadığını anlatın. Düzenli duş yapmak ve deodoran kullanmak hem nemi hem de hoş olmayan vücut kokusunu giderecektir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ