Haber 16

Barcelona’dan futbol ziyafeti-VİDEO

Dünyanın izlediği muhteşem maçı Barcelona kazandı. Ronaldo suskun kalırken sahneye İbrahimoviç çıktı.

Barcelona’dan futbol ziyafeti-VİDEO
  • Son Dakika / Spor
  • 30 Kasım 2009
  • Barcelona’dan futbol ziyafeti-VİDEO için yorumlar kapalı
  • 368 KEZ OKUNDU


Barcelona evinde Real Madrid’i 56. dakikada Zlatan Ibrahimovic’in attığı tek golle mağlup etti.


La Liga’da 12. haftanın kapanış maçında Nou Camp, muhteşem bir El Clasico’ya sahne oldu. Avrupalı taraftaların haftalar öncesinden beklemeye başladığı dev maçta gülen taraf 1-0’lık skorla Barcelona oldu.

Geçen sezon Barcelona’nın 6-2 kazandığı El Clasico’dan sonra farklı bir anlam kazanan mücadele, Real Madrid’in müthiş oyunuyla başladı. Yüksek pas yüzdesiyle ünlü rakiplerinin pas yollarını iyi kilitleyen Eflatun – beyazlılar, ilk yarıda bir çok önemli fırsat yakaladı. İlk devrede rakibine ayak uydurmakta zorlanan Barcelona, El Clasico’da ilk perdeyi 0-0’lık eşitlikle kapattı.

Ancak ikinci yarıda özüne dönen Barcelona’da eşitliği bozan isim Zlatan Ibrahimovic oldu. 51. dakikada Henry’nin yerine oyuna giren İsveçli golcü, 56. dakikada Dani Alves’in sağ kanattan nefis ortasına mükemmel vurdu ve El Clasico’da Barcelona’yı 1-0 öne geçirdi.

Bu arada 62. dakikada topa elle müdahele eden Busquets ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu dakikadan itibaren 10 kişi oynayan Barcelona, buna rağmen özellikle Messi’yle bir çok net pozisyondan yararlanamadı. 89. dakikada Xavi’yi sert bir hareketle yere indiren Lassana Diarra, ikinci sarı kartı da görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Öte yandan El Clasico’da etkisiz kalan Cristiano Ronaldo’yu kenara alarak Benzama ve Raul’u oyuna süren Pellegrini’nin bu hamleleri yeterli olmadı ve dev maç Barcelona’nın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla haftaya 28 puanla lider giren Real Madrid, zirveyi 30 puana yükselen Barcelona’ya bıraktı.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ