Haber 16

Başarılı memur parayla ödüllendirilecek!

Devlet alacaklarına ödeme kolaylığı getiren yasa tasarısı Meclis’e sunuldu. 163 sayfalık yasa tasarısında başarılı memura 10 bin liraya kadar para ödülü ve istihdama teşvik de yer aldı

Başarılı memur parayla ödüllendirilecek!
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 30 Kasım 2010
  • Başarılı memur parayla ödüllendirilecek! için yorumlar kapalı
  • 340 KEZ OKUNDU

Devlet alacaklarına ödeme kolaylığı getiren Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yasa tasarısı Meclis’e sunuldu. Torba Yasa olarak adlarındırılan tasarıda, sigara cezalarının dışındaki tüm alacaklara ödeme kolaylığı getirilirken, işsizlere ve memurlara da sürpriz maddelere yer verildi.

 Tasarıya göre, meslek okullarını bitiren işsizlere üç yıl, mesleki yeterlilik belgesi sahiplerine de 48 ay süresince sigorta primlerini devlet ödeyecek.


Tasarıyla memurlara da, ödül sistemi getirildi. Bir memur 10 bin liraya kadar ödül alabilecek.


163 SAYFALIK TASARI


Toplam 113 maddeden oluşan tasarı 163 sayfayı buldu.  Tasarıya göre, devlete olan borçların gecikme zammı ve faizleri silinecek. 657 sayılı devlet memurları kanununda yapılan bazı değişiklikler de tasarıya konuldu.


Tasarıda yer alan hükümlerle, memurlara ödül verme sistemi getirildi. Üç defa başarı belgesi alan devlet memuru, 10 bin liraya kadar ödül alabilecek. Ayrıca, doğum yapan kadına gece nöbeti verilemeyecek.


 Yine doğun yapan bir kadına, ilk altı ay günlük 3 saat, ikinci altı ay ise günde bir buçuk saat süt izni verilecek.


İŞSİZLERE PRİM DESTEĞİ


Varlık Barışı kapsamında beyan eden varlıkların yurda getirilmesine izin veren yasada, yine kayıt dışında tutulan altın mücevher gibi değerli madenlere de yüzde 2.5 vergi ödenmesi halinde kayıt içine alınmasına izin verilecek.


Tasarıda, istihdamın arttırılmasına yönelik hükümler de yer aldı. Buna göre, 2015 yılına kadar işe alınan bazı işsizlerin primleri devlet tarafından ödenecek. İşsizlik sigortasının yüzde 30’luk kısmı istihdamın arttırılması için kullanılacak.


İSTANBUL’A TAŞINMA


Merkez Bankası, kamu bankaları ve ekonomi kurumlarının merkezlerinin İstanbul’a taşınmasına ilişkin düzenlemeye de tasarıya eklendi. Böylece İstanbul Finans Merkezi için önemli atım atıldı. Ayrıca, Merkez Bankası’nda kara liste de kaldırılıyor. • Hüseyin Özay


İhtilaflı olana % 80 indirim imkanı geliyor


Tasarıda, devlet ile davalı olan mükelleflere de daha fazla indirim getirildi. Buna göre, dava açma aşamasında olan veya deva açılmış olan borçlarda, gecikme zammı ve faizlerin tamamı silinecek. Anaparanın da yüzde 50’si affedilecek.


Davanın birinci aşamasına mükellefin kazandığı durumlarda ise gecikme cezası ile faizlerin yanında ana paranın da yüzde 80’i silinecek.


İdarenin kazandığı davalarda ise anapara da indirim yapılmayacak. Halen incelemesi devam eden dosyalarda anaparadan yüzde 75’e kadar indirim yapılabilecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ