Haber 16

Başbakan’ın iyileşmesi uzun sürebilir

AK Parti hükümetinin yıllardır üzerinde çalıştığı, binlerce doktorun günlerce protesto ettiği, mahkeme…

Başbakan’ın iyileşmesi uzun sürebilir
  • Sağlık / Son Dakika
  • 01 Aralık 2011
  • Başbakan’ın iyileşmesi uzun sürebilir için yorumlar kapalı
  • 319 KEZ OKUNDU

AK Parti hükümetinin yıllardır üzerinde çalıştığı, binlerce doktorun günlerce protesto ettiği, mahkeme mahkeme iptal davalarının açıldığı “Tüm Gün Yasası” Başbakan Erdoğan’ın başına dert oldu.


Lüften istifa edin!
Erdoğan’ın doktorunun durumunu bugünkü köşesine taşıyan Milliyet yazarı Mehmet Tezkan ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a istifa çağrısı yaptı. Ve şu satırları yazdı:
…Üniversitelerde performansa girmeyen hocaların, hastaları muayene etmesini, ameliyat yapmasını yasaklamadınız mı?
Yasakladınız.
Bunu yasa ile yapmaya çalıştınız, Anayasa Mahkemesi’nden döndü.. Mahkeme iptal etti..
Sen misin eden.
Adalet Bakanlığı’nı ilgilendiren kanun hükmündeki kararnamenin içine iki satır konuldu, el mi yaman bey mi yaman vaziyeti oldu.
İtiraz eden Hoca’lara kapı gösterildi..
Muayenehanesi olanlara.
Özel hastanede çalışan Hoca’lar üniversitede ders verir ama hastalara el süremez dendi.
Acil hastalara, kanser hastalarına bile el sürülmedi..
Hoca’lar ya emekliye ayrıldı ya da iki yıllığına izne çıktı..
En değerli Hoca’ların çoğu gitti..
Öğrenciler Hoca’sız kaldı..
Bu durum Cumhurbaşkanı’na da anlatıldı..
Başbakan’a da..
Eylem de yapıldı, dinleyen, ilgilenen olmadı.
Sağlık Bakanı’nın getirdiği düzen!
Kendi koyduğu kuralı kendi deldiyse istifa etsin demekte haksız mıyım?


 


Nasıl mı?


İşte o hikaye…              


Devlet, hekimlere “Ya devlet hastanesinde ya da özel hastanede çalışacaksın” dayatmasının yapılmasının ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden istifa eden Prof. Dr. Dursun Buğra Özel Amerikan Hastanesi’nde görev yapmaya başladı.


Prof. Buğra için herşey yoluna girmişken, Başbakan Erdoğan’ın sağlık sorunları baş gösterdi. Sessiz sedasız Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Erdoğan’a teşhis konuldu ancak doktor bulunamadı.


Çünkü işinde uzman doktorlar “Tam Gün Yasası” sonrası devlet kurumlarından istifa etmişlerdi.


BAŞBAKAN’IN SESİ YETTİ


Tam Gün Yasası tasarısı konuşulmaya başlandığı ilk günden itibaren tasarının geri çekilmesi için sokaklara dökülen binlerce hekimin sesini duymayan Sağlık Bakanlığı, Erdoğan’ın sesini hemen duydu.


Kendi çıkardıkları “Tam Gün” yasasına göre muayenehanesi olan ve özel hastanelede çalışan hekimler üniversite hastanelerinde hastaya müdahale edememesine karşın Prof. Buğra Başbakan’ın operasyonu için bir üniversite hastanesine geldi ve Başbakan Erdoğan’a ”laparoskopik” yöntemle başarılı bir sindirim sistemi ameliyatı yaptı.


TABİP ODASI TEPKİLİ



Tam Gün Yasası’na karşı hukuki mücadele yürüten İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ise yaşanan bu durumu sert bir dille eleştirdi:


“Sonuçta sözünü ettiğimiz kişi Başbakan olunca mevzuat yürürlükten kalkabiliyor. Başbakan’ın hekim seçme özgürlüğü olabilir, ancak bu herkes için olmalı. Yürürlükteki hukuksal mevzuat ile diğer bireyler için yasaklanmış ve Sağlık Bakanı’nın ‘milli iradeyi temsil ederek’ hassasiyet gösterdiği bu uygulama Sayın Başbakan için yürürlükten kaldırılmış gözükmektedir.



ERDOĞAN’IN İYİLEŞMESİ UZUN SÜRER


Başbakan Erdoğan ile aynı ameliyatı olan Vatan gazatesi yazarı Zülfü Livaneli, operasyonun ayrıntılarını anlattı ve ekledi:


“Umarım Tayyip Bey’de çıkmaz ve kısa zamanda sağlığına kavuşur. Yalnız burada, damdan düşen halden bilir kuralı gereğince bir uyarı yapmak istiyorum. Geçirdiği ameliyat çok ağır ve iyileşme o kadar çabuk da olmuyor.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ