Haber 16

Belge sahte mi gerçek mi?

Eylem planı belgesi sahte mi gerçek mi? Gazetelerde belge ve tutanaklarla ilgili farklı haberler vardı.

  • Son Dakika
  • 17 Haziran 2009
  • Belge sahte mi gerçek mi? için yorumlar kapalı
  • 419 KEZ OKUNDU

Türkiye’nin konuştuğu eylem planı gerçek mi sahte mi? Ya da sonradan mı konuldu? Belge karmaşası sürüyor. Kafalar o kadar karışık ki kim neye inanacağını fena halde şaşırdı.


Ergenekon sanığı Serdar Öztürk’ün ofisinde bulunan deliller arasında bulunan ‘eylem planı’ ve sonrasında tutulan tutanakla ilgili 3 gazetede 3 farklı haber vardı.


Star tutanak üzerinden, Taraf ise belge üzerinden iddialara destek çıkıyor ve belgenin orjinal olduğunu savunuyor. Habertürk ise belgenin fotokopi olduğunu dikkat çekiyor.


Star gazetesi delillerin tutulduğu tutanağı yayınladı. Tutanak haberi ile belgenin sonradan eklendiği iddialarının boşa çıkarıldığı tezi işleniyor.. Tutanakta Ergenekon sanığı avukatların attığı imzalar var.


Habertürk ise belgeye şüpheyle yaklaşan bir bakış açısıyla okurların karşısına çıktı. Manşetten verilen ‘Belgenin aslı savcıda da yok’ başlığı ile belgenin fotokopi olduğuna dikkat çekildi. Adli Tıp’ın imza için ‘sakıncalı’ notu de ön plana çıkarılmış.


Taraf’ta ise Habertürk’ün tam zıddı yönde bir haber vardı. Belgenin orjinal olduğu CD’den değil dökümanların arasından çıktığı yazıldı. Islak imzaya dikkat çekilirken iddialarını de polise dayandırdılar.



İLK TUTANAK ARAMA SIRASINDA

4 Haziran saat 10:20’de Oztürk’ün ofisindeki belge ve bilgisayarlar “Arama ve El Koyma Tutanağı” ile kayıt altına alındı. Tutanağı, aramaya katılan Savcı Hüseyin Görüşen ile avukatlar Bayram Özkan, Özge Evci, Çağrı Eryılmaz ve Gizem Ulusoy imzaladı.

KOPYALAR DA AVUKATLARLA ALINDI

Belgeler ‘delil torbası’na konuldu ve mühürlendi. Mühür, saat 21:30’da Emniyet’te Oztürk’ün avukatları Çağrı Eryılmaz, Özge Evci ve Gizem Ulusoy’un imzaladığı “Mühür Açma-İmaj Alma ve Teslim Tesellüm Tutanağı” ile açıldı ve kopyaları çıkarıldı.

PLAN’IN KAĞIT ÇIKTISI DA BULUNDU

Öztürk’ün bilgisayarındaki VVestern Digital marka VVMAM9M393186 seri numaralı hard diskte bulunan ‘plan’ın bilgisayar çıktısının belgeler arasında bulunduğu, bir kopyalarının yine ‘imza’ karşılığı avukatlara verildiği de belirtildi.




Taraf gazetesinde ‘AKP ve Güler’i bitirme planı’ başlıklı haberine kaynak olarak gösterilen ve bir süre önce Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Avukat Serdar Öztürk’ün bilgisayarında ele geçirildiği belgenin aslı olmadığı ortaya çıktı. 

Savcının elindeki belge fotokopi


Genelkurmay Harekat Başkanlığı’nda hazırlandığı, altında Kurmay Albay Dursun çiçek’in imzası olduğu iddia edilen belgeye, incelemeyi yapan Adli Tıp, ‘sakıncalı olmakla birlikte’ notu düştü. Belge üzerindeki tereddütlerin giderilmesi için jandarma ve polis kriminal laboratuvarları devreye giriyor. Uzmanlar, fotokopi belgenin gerçek olup olmadığının tespitinin zorluğuna dikkat çekiyor.



Tutanak ve belgeyle ilgili bir haber de Taraf’tan geldi. Manşetten ‘polisteki darbe belgesi orjinal’ başlığıyla duyurdular. Ayrıca tutanağın tam halini yayınladılar..

Habere göre belge bilgisyar veya CD’den çıkmadı ve imza da ıslak.. Taraf’a konuşan Emniyet kaynakları belgenin orjinal olduğunda ısrarcı. İşte gündemi değiştiren gazetenin bugünkü haberinden öne çıkan bölüm:

ARAMA SANİYE SANİYE KAMERADA

Avukatlık bürosunda Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüse’nin gözetiminde yapılan ve polis tarafından her saniyesi kameraya alınan aramada, Deniz Albay Dursun Çiçek imzalı plan, dört sayfalık doküman olarak ele geçirildi.

ŞERH KONAN CD İLE İLGİSİ YOK

Taraf’a konuşan Emniyet kaynakları, ıslak imzalı belgenin orijinal olduğunu, Serdar Öztürk’ün avukatlarının tutanağa şerh koyduğu CD ile bir ilgisinin bulunmadığını belirtti.



internethaber

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ