Haber 16

Bursa’da CHP’yi çıldırtan destek

Yerel seçimler sürpriz işbirliklerine de sahne oluyor. Tıpkı Bursa Büyükşehir örneğinde olduğu gibi.

  • Son Dakika
  • 21 Şubat 2009
  • Bursa’da CHP’yi çıldırtan destek için yorumlar kapalı
  • 362 KEZ OKUNDU



Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı DSP’li Erdoğan Bilenser, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Recep Altepe’nin seçim kampanyasını yürütüyor.

Daha önce de birçok adayın seçim stratejisini belirlediğini söyleyen Bilenser, kamuoyunda, ‘Adaylığı gündemdeydi, iflas ediyor, aldığı bu işle kurtuldu’ söylentilerini yalanlıyor. 29 Mart seçimlerinde aday olmayı hiçbir zaman düşünmediğini belirten Bilenser, Altepe’ye projeler konusunda da destek vereceğini açıkladı.

DSP’li Bilenser 1999-2004 yıllarında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Bilenser, 28 Mart 2004 seçimlerinde aday olmayıp ticari işlerinin başına döndü. Halen sahibi olduğu Barışçı Ajans’ta yöneticilik yapan Bilenser, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin seçim stratejilerini belirleyecek. Altepe’nin seçim tanıtım ve reklamını da kapsayan seçim kampanyası için Bilenser’in alacağı paranın yetkililerce açıklanmamasına rağmen 1 milyon TL’yi bulduğu iddia ediliyor.

Bugüne kadar birçok adayın seçim stratejilerini belirlediğini anlatan Bilenser, başkan adayı olduğu dönemde seçim kampanyasını kendisinin yürüttüğünü dile getirdi. AK Parti’nin yerel seçimler stratejini ‘çok mutlu’ bir şekilde yürüttüğünü kaydeden Erdoğan Bilenser, önceki dönemlerde SHP başkan adayı Mithat Kırayoğlu, DYP adayı Teoman Özalp’in de seçim kampanyasını yürüttüğünü açıkladı. Bilenser şöyle devam etti:


Bu dönemde gelen teklif üzerine AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının tanıtım hizmetini yapıyoruz. Profesyonel iletişim uzmanıyım. O nedenle bu teklifi bir tereddütle karşılamadım. Çok da başarılı gidiyor, çok da mutluyum. Umarım AK Parti de mutludur. Yakın çevremden de hiç tepki almadım. Örneğin 12 Eylül’ün sancılı günlerinde bile sağ ve solun birbirine girdiği günlerde bile, sol görüşlü, dönemin İstanbul Barosu Başkanı olan bir avukat cinayetten yargılanan ülkücü gencin davasını alıyordu. Kaldı ki siyasi partiler arasında eskiden olduğu gibi çok kesin çizgiler yok.”



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ