Haber 16

CHP’de yeni oluşum yeni parti iddiası!

Baykal döneminde CHP’ye katılan İlhan Kesici dün partisinden istifa etti. Peki bu istifaların arkası gelir mi? Ufukta yeni bir oluşum var mı?

CHP’de yeni oluşum yeni parti iddiası!
  • Gündem / Son Dakika
  • 29 Eylül 2010
  • CHP’de yeni oluşum yeni parti iddiası! için yorumlar kapalı
  • 300 KEZ OKUNDU

Dün Ankara’da gündem çok yoğundu. Hanefi Avcı’ın gözaltına alınmasıyla başlayan hareketlilik CHP’de İlhan Kesici’nin istifasıyla daha da arttı.

2007 seçimleri öncesinde Baykal’ın isteğiyle CHP’ye katılan Demirel ailesinin damadı İlhan Kesici dün partisinden istifa etti.

Kesici’nin istifasıyla birlikte gözler birden Demokrat Parti’ye çevrildi. Zira DP’nin Aralık ayında kongresi var. İlhan Kesici’nin istifasıyla birlikte “İlhan Kesici Demokrat Parti’nin başına geçecek” iddiaları, Kesici’nin istafasını açıklarken bunu kesin bir dille yalanlamasına rağmen dolaşıma çoktan sokuldu.

Ancak bu arada Ankara kulislerinde bu son istifa ile birlikte başka iddialar da konuşuluyor.

Hatta bu iddianın ipuçlarını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Murat Yetkin’e verdiği röportajda da bulmak mümkün.

İddiaya şu: Referandum sonrası eski genel başkan Baykal’ın tüzük değişikliği ve kurultay önerisi CHP’nin yeni yönetiminde büyük rahatsızlık yarattı. Yeni dönemde kendilerinin tasfiye edileceğini bilen Baykal’a yakın vekiller bundan dolayı CHP’den kopabilirler.

Bu iddiayı Kemal Kılıçdaroğlu da bugünkü röportada bir bakıma doğruluyor.

Murat Yetkin, Kılıçdaroğlu’na İlhan Kesici’nin istifası sonrası CHP’den başka istifalar olabilir mi diye soruyor.

Kılıçdaroğlu’nun bu soruya, “Siyasi partiler canlı birer organizmadır. Gelişen olaylar hakkında görüş bildirir” şeklinde cevap veriyor.

Yani Kılıçdaroğlu, “siyasi partiler canlı birer organizmadır” derken bu tür istifaların olabileğini üstü kapalı olarak kabul ediyor.

Ancak iddia sadece bununla sınırlı değil.

Hatırlanacağı üzere Baykal, CHP genel başkanlığından istifa ettikten sonra Hüsamettin Özkan, Mustafa Sarıgül gibi isimlerle biraraya gelmişti.

Bu görüşmeler basına yansıdıktan sonra acaba yeni bir oluşum mu var söylentilerini de gündeme gelmişti.

İşte İlhan Kesici’nin bu istifası sadece Demokrat Parti’nin başına geçmek için değil de Baykal, Hüsamettin Özkan, Mustafa Sarıgül’le beraber yeni bir oluşumun temelleri şeklinde ya da Baykal’ın kurultaya yönelik yeni bir çalışması şeklinde okunabilir.

Ve çok yakında CHP’de başka milletvekili istifaları gündeme gelebilir…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ