Haber 16

‘Çocuğum olmasa bende giderim’

İsrail yardım konvoyunu vurdu çok sayıda ölü var. Gemide yakınları olanlar gözyaşları içinde iyi bir haber bekliyor.

‘Çocuğum olmasa bende giderim’
  • İslam / Son Dakika
  • 31 Mayıs 2010
  • ‘Çocuğum olmasa bende giderim’ için yorumlar kapalı
  • 358 KEZ OKUNDU

Gazze’ye yardım götüren konvoya İsrail ordusunun kanlı baskını sonrası gözler gemide bulunanların akrabalarına çevrildi.. İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) Fatih’teki merkezinde endişeli bekleyiş var. Saldırıya uğrayan konvoydakilerin bulunanların yakınları, aileleri buraya gelip bilgi almaya çalışıyor.

DUA ET İNŞALLAH DÖNMEM


Gemide eşi bulunanlardan Hayrunnisa Abdurrahman da Doğu Türkistanlı eşi Abdulvahap Abdurrahman’ın gitmeden önce kendisine vasiyette bulunarak, ”Dua et, inşallah dönmem” dediğini anlattı.



 

BEN DE GİDERDİM

Eşinin gemide olan Hayrunnisa Abdurrahman “Çocuklarım olmasa ben de giderdim” dedi. Canlı yayında NTV kameralarına konuşan Hayrunnisa hanım gözyaşlarına engel olamdı. Ağlayarak sürdürdüğü konuşmasına şöyle devam etti:


AĞLAMAMI İSTEMEZDİ


“O sağsa benim ağlamamı istemez. Eşim için ağlamıyorum orada insanlık için iyi işler yapanlar var. En son bir önceki Cumurtesi günü görüşmüştüm. Çok acele vedalaştık. Çocuklar olmasa ben de giderdim. Allah benim sonumu da Filistinli müslümanlarla birlikte yapar inşallah.


SÖKÜĞÜNÜ DİKMEYE FIRSATIM OLMADI


Bir takım elbisesi vardı. Onu da koyalım dedim. O ‘istemez’ dedi ‘Ben oraya çalışmaya gidiyorum’ dedi. Sabah ütülerken farketmemiştim. Pantolonun bir tarafında sökük vardı. Dikmesi için iğne koymuştum. ‘Ben kendim dikerim’ dedi. Onun dikmeye fırsatım olmadı. Tırnak makası da koyamadım.”


SEVEREK GİTTİ


Oğlu Sevdi Çorluk’un gemide bulunduğunu belirten Hatice Çorluk, oğlu ile en son Antalya’dan ayrılırken konuştuğunu, ondan sonra da bir haber alamadığını söyledi. Kızları Neslihan ve Aslıhan ile gözyaşlarını tutamayan anne Çorluk, oğlu Sevdi Çorluk’un bölgeye hiçbir endişe duymadan severek gittiğini ifade etti.

Damadı İHH Genel Başkan Yardımcı Durmuş Aydın’ın gemide bulunduğunu belirten Mehmet Özkal, çok üzgün ve heyecanlı olduklarını, gemide vatandaşı bulunan tüm devletlerin müdahale etmesi gerektiğini kaydetti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ