Haber 16

En etkili 500 müslüman listesi

Ürdün’ün başkenti Amman’da bulunan Kraliyet İslami Stratejik Araştırmalar Merkezi adlı düşünce kuruluşu, her yıl olduğu gibi En Etkili 500 Müslüman raporu yayınladı.

En etkili 500 müslüman listesi
  • Dünya / Son Dakika
  • 01 Aralık 2011
  • En etkili 500 müslüman listesi için yorumlar kapalı
  • 411 KEZ OKUNDU

Listede Suudi Kralı Abdullah 1’inci, Fas Kralı Muhammed 2’nci, Başbakan Tayyip Erdoğan 3’üncü, Ürdün Kralı Abdullah 4’üncü, İran’ın dini lideri Ali Hamaney 5’inci oldu. Arap Baharı’nın Kral Abdullah ve Başbakan Erdoğan’ın etki düzeyini değiştirmediği Fas Kralı Muhammed’in etkisini ise artırdığı yorumu yapıldı.

Listede Fethullah Gülen 15’inci, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 27’nci, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu 45’inci sırada yer aldı. Arap Baharı ile birlikte Gülen ve İhsanoğlu’nun etkisinin değişmediği, Gül’ünkinin ise arttığı belirtildi.

ŞAŞIRTAN SIRALAMA

Reuters’in din editörü Tom Heneghan, blog yazısında Erdoğan’ın 1’inci olmamasına şaşırdığını belirtti. İngiliz editörün blogunda yaptığı “Sizce kim bu listenin tepesinde olmalıydı” anketinde Erdoğan oyların yüzde 60’ını alarak ilk sıraya yerleşti.

500 kişilik listede farklı kategorilerden 14 Türk daha yer aldı. Listenin zirvesindeki ilk 50 isim sıralı şekilde verilirken, kalan 450 isim sıralamaya tabi tutulmayarak meslek ve etki alanlarının özelliğine göre kategorize edildi.

ERBAKAN’IN BİYOGRAFİSİ

Raporun bu yılki ‘Ölüm İlanları’ bölümünde ilk sırada El Kaide lideri Usame Bin Ladin yer alırken, onu Necmettin Erbakan, Libya’nın linç edilen lideri Muammer Kaddafi ve Arnavutluk’taki 7 milyon Bektaşi’nin lideri olan Hacı Dede Reşat Berdi takip etti. Raporda Erbakan’ın biyografisine de yer verildi.


Sabah / Milliyet / Hürriyet

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ