Haber 16

Erdoğan Baykal’a fena çıkıştı!

Baykal, AK Parti’nin teklifine nezaket sınırlarını zorlayan bir üslupta cevap vermişti. Erdoğan da üslupta Baykal’dan geri kalmadı.

Erdoğan Baykal’a fena çıkıştı!
  • Politika / Son Dakika
  • 26 Nisan 2010
  • Erdoğan Baykal’a fena çıkıştı! için yorumlar kapalı
  • 336 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in “CHP Anayasa Mahkemesi’ne götürmezse hala uzlaşma ihtimali var” teklifine ‘ahlaksız’ diyen CHP lideri Deniz Baykal’a yanıt verdi: “Cevap vermeye edebimiz, adabımız izin vermez. Bunlarla uzlaşma sağlanacağına ihtimal vermiyorum”


Başbakan Erdoğan, TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP anayasa değişiklik teklifini Anayasa Mahkemesine götürmezse hala uzlaşma ihtimali var’ dedi. Sayın Baykal’dan da bir ‘ahlaksız teklif’ değerlendirmesi geldi. Gerçekten siz bir uzlaşma olabileceğine inanıyor musunuz? Baykal’ın açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da şu yanıtı verdi:


 “Karşımızda uzlaşmaz bir grup var. Bunlarla böyle bir uzlaşma ihtimali vermiyorum. Çünkü biz başından itibaren uzlaşma çalışmaların hep aradık bunları beraber  yapalım . Muhalefetle birlikte istedik zaten muhalefetin bir kısmı seçimden sonra bu iş olsun teklifiyle karışımıza geldi. Ana muhalefet partisi, ‘bu parlamento anayasa yapamaz’ diye çok çirkin bir yaklaşımla ve siyaset kurumunu inkar edercesine geldi. Bildiğiniz gibi parlamenter demokraside parlamentolar seçim anına kadar yasa çıkarır.


Bu bazen kanun olur bazen anayasa değişikliği olur. Bu yekti her zaman kendisinde vardır ve bu yetkiyi kullanmasından daha tabii bir şey olamaz yasama organları için… Ama yasa organının bu yetkisini yok farz eden bir muhalefet ile karşı karşıyayız. Bunlarla uzlaşma yapabilir misiniz? Yapamazsınız. Fakat hala biz uzlaşmaya varız. İşte bu AK Parti’nin değil, bu tamamiyle 264 milletvekili arkadaşımızın bir teklifidir.


264 milletvekili arkadaşımızın bu teklifi şu anda görüşülmektedir. Bu konuda CHP de içinde olmak üzere diğer siyasi partilerin sivil toplum kuruluşlarının geçmişte birçok anayasa hazırlıkları olmuş. Tüm bu çalışmalar hazırlanarak atılmış bir adım var ortada bu paket böyle bir pakettir ve 264 arkadaşımızın imzasıyla verilmiş bir önerge ve tekliftir. Yapılan çalışma bunun üzerinde sürmektedir ama hala ikide bir uzlaşma aranmıyor uzlaşma aranmıyor…


Adalet Bakanımızda bu konuda ‘buyurun uzlaşma kapısı yine de açıktır. Yapılabilecek olan ne varsa gelin bunu yapalım…’ Ki benim açıklamam olmuştur. Ben demişimdir ki ‘yasal zemini bu işin neyse buyursunlar görüşsünler’ ki bunu ABD seyahatim öncesinde de söylemiştim ama buna yine yaklaşılmamıştır. Bakan arkadaşım yine bunu söylemiştir ama gördüğünüz gibi ana muhalefet liderinin yaklaşımı çok çirkindir. Biz onun kullandığı ifadeleri kullanma noktasında değiliz çünkü bizim edebimiz adabımızı buna müsaade etmez.”


Çocuk affı önerisi


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çocuk suçluların affına yönelik teklifini de bir soru üzerine değerlendiren Erdoğan, ” şu anda kendilerinin yoğun ve ciddi bir çalışmaları olduğunu” söyledi.


Bunun suça itilen çocuklarla ilgili bir çalışma olduğunu dile getiren Erdoğan, “Alt komisyondan geçeni yeterli bulmuyoruz. Bunun üzerinde daha detaylı bir çalışma yaparak, biraz belki zaman alacak ama gayet başarılı bir çalışma olsun dedik ve şu andaki anayasa çalışmaları bittikten sonra büyük ihtimalle bu çalışma Meclis gündemine gelecek” dedi.


Siirt’teki olay


Siirt’teki olayların sorulması üzerine de Erdoğan, şöyle konuştu: “Siirt’teki olayla ilgili olarak, son olayları derseniz… Bu konuyla ilgili bütün adımlar atıldı, atılıyor ama bir de bugün bir grubun gazetelerinde çıkan olay var ki… Yani bu çok çirkin bir yaklaşım. Yani bir yıl önce olmuş ve bu olayların içerisinde karışan taraflarla ilgili de bütün adımlar atılmış, ki Milli Eğitim Bakanım bu açıklamayı yaptı.


Kadın ve Aileden Sorumlu Bakanım yaptı, Siirt Valiliği açıklamayı yaptı. Yani 1 yıl önce olmuş bir olay hakkında her türlü yasal yollar, bunun yanında ilgili bakanlıkların atması gereken adımlar, valiliğin atması gereken adımlar, hepsi atılmış ve bugün bu tekrar gündeme getiriliyor. Bu gazetecilik değildir. Bu bir medya mantığı değildir, bu basın ahlak ilkelerine yakışan bir yaklaşım değildir. Bu tam aksine, gerek o ilimizle ilgili gerek o olayda adı geçenlerle ilgili psikolojik yıkımlara neden olur. Buralarda çok daha dikkatli olmaya bence gerek var diye düşünüyorum.”


Baykal bugün, Bakan Ergin’in önerisine sert tepki göstermiş ve “Adalet Bakanı’nın sözlerini büyük bir üzüntüyle karşılıyor ve kınıyorum. Böyle bir öneriyi yüzü kızarmadan nasıl yapabilir. Bu öneriyi yanıtlarken bile çok rahatsızlık duyuyorum. Çünkü bu öneri, hükümetin hukuka saygısızlığı ile hukuk devleti anlayışını pazarlık konusu yapan, hukuki denetimden kaçan bir anlayışı yansıtmaktadır. Bu bir ahlaksız tekliftir” demişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ