Haber 16

Erdoğan’ın özerklik yorumu

DTK’nın özerklik talebinden sonra BDP’nin de bu yönde çalışmalara girmesi ve Bengi Yıldız’ın ‘vergi vermeyiz’ açıklamalarını değerlendiren Erdoğan çok sert konuştu.

Erdoğan’ın özerklik yorumu
  • Gündem / Son Dakika
  • 27 Temmuz 2011
  • Erdoğan’ın özerklik yorumu için yorumlar kapalı
  • 238 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası ikinci yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdiği Azerbaycan’a hareketinden önce ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Başbakan, yeni anayasa çalışmaları, özerklik ilanı ve vergi vermeyiz resti, Silvan saldırısı ve Genelkurmay’ın raporu ile küresel ekonomik krizie ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Başbakan Erdoğan Bakü’ye hareketinden önde Ankara Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını şöyle cevapladı:
 
YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI


Bizim anayasayla ilgili çalışmalarımız her siyasi partinin yapmasını arzu ettiğimiz çalışma. Biz dersimizi çalışıyoruz. Bununla bir çerçeve oluşturacağız. Daha önce yaptığımız bir çalışma vardı ama bu sürede Türkiye’de birçok şey değişti.


Muhalefete çağrımızı her zaman yaptık. 1 Ekim’den sonra başlayacak süreçte muhalefet bizim bu davetimize nasıl cevap verir bilemiyorum.


Herhangi bir dayatmanın içerisinde değiliz. İktidarı ve muhalefeti ile birlikte STK’lar ve söyleyecek sözü olan çevrelerle konuşmak suretiyle en idealiniz yakalamanın gayretinde olacak.


Tüm vatandaşlar “işte bu benim anayasam” demeli. Şu andaki anayasa gibi amalarla ancaklarla geçici maddelerle dolu bir anaysa istemiyoruz.


ÖZERKLİK İLANI VE VERGİ POLEMİĞİ


Kimse küçük akıllarıyla bu memleketi parçalama gayreti içine giremez, operasyon yapamaz. Kimse ben vergi vermeyeceğim çalışmasına girmesin. Bu ülkenin batısındaki vergisini ödüyorsa doğusundaki de vergisini ödeyecek. Vergi vermeyeceksin bir de merkezi Hükümetten destek alacaksın. Yağmacı hasanın böreği nerede böyle. O zaman adil devlet nerede olacak.


Bu sözlerin sahipleri Güneydoğu’da yatırım yapılmasına karşı olanlardır.


GENELKURMAY’IN AÇIKLAMASI


– Genelkurmay’ın yaptığı açıklama, dünkü zirvemizden sonra yapılan detaylı bir açıklamadır.


– İçişleri Bakanlığımızın yaptırmış olduğu bu incelemede, onun da neticeleri geldi. Arada çok ciddi bir fark söz konusu değil. Örtüşüyor genel itibariyle, bundan dolayı İçişleri Bakanlığı’nın böyle bir açıklama yapmasına gerek görmedik


KÖTÜ NİYETE İYİ NİYET BESLEMEYECEĞİZ


Terörle mücadeleyi güvenlik güçleriyle bunu sürdürmekten öte milli birlik ve kardeşlik projesi içinde yürütmek istiyoruz. Kötü niyete karşı artık iyi niyetli davranmak taktik planlarımızın dışındadır.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ