Haber 16

Ergenekon’da 3 kişi tahliye oldu!

Ergenekon davasında tahliyeler birbirini izliyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üç tutuklu sanığı daha serbest bıraktı.

Ergenekon’da 3 kişi tahliye oldu!


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi birinci ”Ergenekon” davasının tutuklu sanıklarından Muhammet Yüce, Ümit Gürses ve Habip Ümit Sayın’ın tahliyesine hükmetti.

Mahkeme Heyeti, sanık avukatlarının taleplerini yaklaşık 1,5 saat süren arada değerlendirdi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, sanıklar ve avukatları tarafından bu haftaki oturumlarda yazılı ve sözlü olarak yapılan talepler konusunda celse arası karar verilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

Dosya kapsamı, delil durumu, suç vasıflarının değişme ihtimali ve yatılan süreler dikkate alınarak, Muhammet Yüce, Ümit Gürses ve Habip Ümit Sayın’ın atılı suçlardan bihakkın tahliyelerine karar verildiğini bildiren Şengün, bu kişiler hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulmasına hükmedildiğini kaydetti.
PERİNÇEK’İN DİLEKÇESİ İADE EDİLDİ


Birinci ”Ergenekon” davasının bir sonraki duruşması 22 Şubat Pazartesi günü görülecek.

Mahkeme Heyeti, ara kararında sanıklar Doğu Perinçek, Nusret Senem ve Hikmet Çiçek’in avukatı Hasan Basri Özbey’in duruşmada içeriğini okuyarak zapta geçirdiği ve içerik itibarıyla dosyayla herhangi bir irtibatı bulunmayan dilekçelerin iadesine hükmetti.

Sanık Saipir Deblelvidze’nin yakalanmasının beklenilmesini kararlaştıran mahkeme, dosya kapsamı her sanığa iddianamede ayrı ayrı isnat olunan suçlamalar ve bununla ilgili sevk maddeleri, delillerin tamamen toplanmamış ve sanıkların halen savunmalarının bitmemiş olması, atılı suçların işlendiği hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığının devam etmesi gerekçesiyle tutuklu sanıkların mevcut hallerinin sürmesine karar verdi.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, sanıklardan Mehmet Demirtaş, İsmail Yıldız, Muzaffer Şenocak, Mehmet Zekeriya Öztürk, Kemal Kerinçsiz, Hayrettin Ertekin, Hüseyin Görüm, Erkut Ersoy ve Selim Akkurt’un üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyetlerine, mevcut delil durumlarına, yattıkları sürelere, haklarında isnat olunan suç vasıflarının değişme ihtimaline, tutuklamadan beklenilen gayenin sağlanması, tutukluluktaki makul sürenin de aşılması ve toplum içerisindeki konumları da dikkate alındığında, kaçma ve saklanma şüphelerinin bulunmadığı ve gerekirse haklarında adli kontrol uygulamasının da düşünülebileceği gerekçesiyle, tahliye edilmeleri yönünde oy kullandı.

Şengün, ayrıca, sanıklar Hikmet Çiçek ve Nusret Senem’in de tutuklandıkları yasa maddesinin iddianamede suç maddesi olarak konulmadığı gibi, iddianamedeki suçlama maddeleriyle de haklarında herhangi bir tutuklama müzekkeresi bulunmadığı, yattıkları süreler, atılı suçların vasıf ve mahiyetlerine, mevcut delil durumlarına, yattıkları sürelere haklarında isnat olunan suç vasıflarının değişme ihtimaline, tutuklamadan beklenen gayenin sağlanması, tutukluluktaki makul sürenin de aşılması ve toplum içindeki konumlarını da dikkate alarak tahliye edilmelerini istedi.

Söz konusu sanıklarla ilgili tahliye istemini oy çokluğuyla red eden mahkeme heyeti, bu sanıkların karara İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde itiraz hakları bulunduğunu anımsattı.

Duruşma, 22 Şubat Pazartesi gününe bırakıldı.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ