Haber 16

Ergenekon’da ki sır intiharlar!

Emekli Albay Bergütay Verimli’nin şüpheli ölümü, adı, Ergenekon’da geçen birçok kişinin intiharını yeniden gündeme getirdi.

Ergenekon’da ki sır intiharlar!
  • Gündem / Son Dakika
  • 21 Aralık 2009
  • Ergenekon’da ki sır intiharlar! için yorumlar kapalı
  • 356 KEZ OKUNDU


Özden Örnek’in Darbe Günlükleri’nde adı geçen, emekli Albay Bergütay Verimli’nin şüpheli ölümü, adı, Ergenekon’da geçen birçok kişinin intiharını yeniden gündeme getirdi.

İşte şüpheli intiharlar ve intihar teşebbüsleri: 

Özel Harekat eski Daire Başkanı Behçet Oktay Şubat 2009’da başına bir el ateş ederek intihar etti. Dosyası ‘intihar’ kararı verilerek kapatıldı. Ancak ortaya çıkan yeni deliller, cinayet şüphesine neden oldu. Savcılık dosyayı yeniden açtı.

Oktay’ın adı Ergenekon’un 11. dalgasıyla gündeme geldi. Oktay’ın, tutuklanan Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin’e yakın olduğu ileri sürüldü. Şahin’in oluşturduğu suikast timinde görev yapmakla suçlanan Elazığ Emniyeti Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek ile Antalya Özel Hareket Grup Amiri Servet Kaynak, ifadelerinde Behçet Oktay’dan gelen talimat üzerine görevi kabul ettiklerini söylediler. Oktay, Şahin’in Özel Harekat Daire Başkanvekili olduğu dönemde yardımcısıydı.


8 İNFAZLA SUÇLANDI


Diyarbakır JİTEM Bölge Grup Komutanlığı yapmış emekli Albay Abdülkerim Kırca Ocak 2009’da Ankara’daki evinde intihar etti. Eski JİTEM Diyarbakır Grup Komutanı Albay Kırca’nın adı Diyarbakır’da 1990’lı yıllarda kaçırılıp öldürülen 8 kişiyle ilgili soruşturmada geçti. Kırca, ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım ve PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan’ın da aralarında bulunduğu 7 zanlı bu cinayetlerle ilgili 13 yıl süren bir soruşturmanın zanlısıydı. Ergenekon soruşturması kapsamında yeniden açılan JİTEM infazlarıyla ilgili dosyalar yeniden açıldığı günlerde Kırca’nın adı da gündeme geldi.


SİLİVRİ’DE 20 HAP İÇTİ


Ergenekon davasının tutuklu sanıklardan Erkut Ersoy cezaevinde 20 hap içerek intihara kalkıştı. İnfaz koruma memurlarının fark etmesiyle Ersoy, ilk müdahalenin ardından Silivri Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Doktorlara ‘ben ajanım’ diyerek müdahale ettirmek istemeyen Ersoy, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde bir süre tedavi gördü. Ergenekon istihbarat birimi sorumlusu olduğu iddia edilen Ersoy, örgüte eleman kazandırmak ve çeşitli kişileri fişlemekle suçlanıyor.


DANIŞTAY AĞIR GELDİ


Ergenekon davası sanığı emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Danıştay saldırısının ardından adı azmettirici olarak geçince, intihar girişiminde bulundu. Tekin kendisini kalbinden bıçakladıktan hemen sonra emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk’ü aradı. Öztürk de Ergenekon davasında örgüt üyeliği’ ve ‘halkı hükümete karşı silahlı isyana teşvik’le yargılanıyor.


TOLON TEŞEBBÜS ETTİ


Uzun süre Rusya’da saklanan Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün eşi Muzaffer Ersöz ve bir süre sonra da kızı Fulya Ersöz intihara kalkıştı. Ergenekon’un tutuklu sanıklarından Doç. Dr. Emin Gürses’in iddialarına göre Orgeneral Hurşit Tolon intihara teşebbüs etti. Tolon’u emekli Tuğgeneral Veli Küçük kurtardı.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ