Haber 16

Ergenekon’un İzmir ayağı çökertildi

Çete liderinin telefon kayıtlarında “Fırsat varken ortalığı karıştıralım. Provokasyona gel ki ülke elden gitmesin” dediği belirtiliyor…

Ergenekon’un İzmir ayağı çökertildi
  • Gündem / Son Dakika
  • 28 Nisan 2012
  • Ergenekon’un İzmir ayağı çökertildi için yorumlar kapalı
  • 333 KEZ OKUNDU

Çete liderinin telefon kayıtlarında “Fırsat varken ortalığı karıştıralım. Provokasyona gel ki ülke elden gitmesin” dediği belirtiliyor.


Geçen hafta altı üyesi gözaltına alınan Türk İntikam Tugay’nın Türk-Kürt çatışmasını körüklemek için şehit cenazelerini provoke ettiği iddia edildi.


Bugün gazetesinin haberine göre, teşkilatın İzmir sorumlusu olduğu belirtilen C. T.’nin Ergenekon TerörÖrgütü’ne üye olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Türk Ortodoks Patrikhanesi’nin basın sözcüsü Sevgi Erenerol, Kemal Kerinçsiz ve Muzaffer Tekin’den talimat aldığı öne sürüldü.


Ergenekon sanıkları Muzaffer Tekin, Kemal Kerinçsiz ve Sevgi Erenerol’un, İzmir’de 2007 yılında, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Kuvayı Milliye Derneği adı altında gerçekleştirilen basın açıklamasına katıldıkları kamera görüntüleri ile tespit edildi. Aynı basın açıklamasında gözaltına alınan teşkilat üyelerinden N. T. veM. K’ninde bulunduğu ortaya çıktı.


İSLAMİYET YERİNE ŞAMANİZM


C. T.’nin Ergenekon sanığı Sevgi Erenerol ile Türk Ortodoks Patrikhanesi’nde görüştüğü de belirlendi. C.T.’nin avukatı Ergenekon sanığı Avukat Fuat Turgut, aynı zamanda Dink davası sanığı Yasin Hayal’in avukatlığını üstlenmişti. İddiaya göre; örgütün hedefleri arasında, Müslümanlığın yerini Türkler’in en eski dini olan Şamanizm’in alması ve İslamiyet’in yasaklanması bulunuyor. Ayrıca Türk topraklarında işgalci olarak nitelenen ve Türk kanı taşımadığı iddia edilen diğer etnik unsurların bertaraf edilmesi, etnik çatışma ve iş savaş yaşanması, darbe ile yönetimin ele geçirilmesi gibi maddeler bulunuyor


DARBECİYİZ ERGENEKON’CUYUZ


Teşkilatın başındaki C. T. ile gözaltına alınan üyelerden N. T. arasındaki telefon görüşmeleri polisin teknik takibine takıldı. Görüşmelerde açıkça, silahlanma ve provokasyonun desteklenmesi gerektiği belirtiliyor.


“PUŞT MİLLETE GÜVENİM YOK”


C. T.: Bu halk anlamıyor. Tepeden inme yöneteceğiz. Silahlanmamız lazım ya.


N. T.: Benim bu puşt millete güvenim yok. Kılıçdaroğlu’nu seçiyor. Sezgin Tanrıkulu’nu seçiyor, Kılıçdaroğlu ‘Ben Türk değilim’ diyor, ben ne yapayım bu halkı?


N. T.: Yok şu halkın başına gelecek var demektir. Bu Kürtler çok iyi yapıyor her gün beş on kişiyi öldürsünler.


C. T.: Köpek sürüsü gibi çocuk yapıyorlar. (Doğu kökenlileri kast ediyor) Abi ne yapacağız, topla şu gençleri oturayım bir konuşayım. Bu milleti biraz canlandıralım. N. T.: Biz darbeciyiz, Ergenekoncuyuz. O zaman silahlar konuşur…


ORTALIĞI KARIŞTIRALIM


C. T..’nin E. isimli arkadaşı ile yaptığı görüşme de şöyle:


E.: Tamfırsat varken ortalığı karıştıralım. İzmir’de gerginlik yaratalım. Dörtyol’da oldu bugün şehir merkezine taşmış, yeni olaylar olmuş, İnegöl’de de olmuştu. Dörtyol’da olmuş olayları büyütelim diyorum tam fırsatı zamanı varken.


C. T.: Bir de biliyorsun şerefsiz medya hemen provokasyona… Provokasyona gel ki ülke elden gitmesin.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ