Haber 16

Gandi’nin örtü çözümü:’AÇIN’

“Türbanı çözeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü dönemindeki türban çözümü ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, sınavı kazanan iki hemşireyi ‘fotoğrafı başörtülü’ diye atamamış, referanslıları sınavsız almış!

Gandi’nin örtü çözümü:’AÇIN’
  • Politika / Son Dakika
  • 29 Ağustos 2010
  • Gandi’nin örtü çözümü:’AÇIN’ için yorumlar kapalı
  • 301 KEZ OKUNDU

“Türbanı çözeceğiz” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü dönemindeki uygulamalı türban çözümü ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun ÖSYM sınavını kazanan türbanlı hemşire adaylarının atamalarını yapmadığı, buna karşın sınavsız açıktan pekçok kişiyi atadığı raporlara geçti. Kılıçdaroğlu’nun genel müdürlüğü döneminde uyguladığı türbana çözüm(!) formülü, SSK’nın teftiş kurulu raporlarında yer alıyor.


SINAVI KAZANDI AMA KADRO ALAMADI


SSK Başmüfettişi Oğuz Tor imzalı, 19.6.2000 tarihli rapora göre, 1998’de türbanlı fotoğraflarla atama başvurusu yapan iki hemşirenin ataması başı açık fotoğraf veren adaylardan sonra gerçekleşti. Rapora göre hukuki dayanaktan yoksun şekilde ‘Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uymadığı’ gerekçe gösterilerek Trabzon Hastanesi’ne yerleştirilen hemşire Fatma Avcı ve Fatma Şahan’ın ataması başı açık fotoğraf çekildikten sonra gerçekleşti.


SSK GENEL MÜDÜRÜ DE PAY SAHİBİ


Atamalardaki hukuksuzlukların da yer aldığı raporda, “Önemli bir husus da sınav kazandığı halde bazı kimselerin branşı itibarıyla ataması yapılmazken, benzer durumda bir çok kişinin sınavlı ve sınavsız atamasının yapılmasıdır” denildi. 18 yaşını doldurmayan ve üst yaş sınırı olan 35 yaşından büyüklerin atamasının yapıldığının belirtildiği raporda, hukukun bertaraf edildiği aktarılarak belli bir eğilime bağlı referanslar üzerinden atama yapıldığı, hukuksuzlukta SSK Genel Müdür ve Yardımcılarının da pay sahibi olduğu vurgulandı.


STAR GAZETESİ

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ